Antena 3 CNN Politică Alianţa Dreapta Unită, constituită oficial, după o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Alianţa Dreapta Unită, constituită oficial, după o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis contestația Dreptei Unite, a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC) și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei, se arată într-un comunicat al USR.

de Georgiana Adam    |    19 Mar 2024   •   13:46

"ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie", a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

"Mă bucur că au învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine", a precizat şi Eugen Tomac, președintele PMP.

Alianța Dreapta Unită a anunțat luni că depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o contestație la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianței.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close