Antena 3 CNN Politică Alin Trăşculescu, schimbat de la şefia PDL Vrancea. El rămâne membru PDL până la arestare

Alin Trăşculescu, schimbat de la şefia PDL Vrancea. El rămâne membru PDL până la arestare

Alin Trăşculescu, schimbat de la şefia PDL Vrancea. El rămâne membru PDL până la arestare
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    12 Noi 2012   •   13:09

Deputatul Alin Trăşculescu va fi înlocuit de la şefia PDL Vrancea, fiindu-i retrasă totodată şi susţinerea politică, dar acesta va rămâne pe listele parlamentare pentru un nou mandat, a anunţat, luni, preşedintele democrat-liberal, Vasile Blaga.

Şeful PDL a precizat că în cursul zilei de luni va fi desemnat un interimar la conducerea organizaţiei PDL Vrancea.

''Listele electorale sunt definitive, ele nu mai pot fi modificate, nu poate fi retras. Astăzi va fi înlocuit din funcţia de preşedinte de organizaţiei. În momentul în care se va prezenta în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă din partea procurorilor şi va fi arestat, va fi dat afară din partid", a declarat Blaga, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, liderul deputaţilor PDL Mircea Toader trebuie să asigure prezenţa la votul din plenul Camerei Deputaţilor a parlamentarilor democrat-liberali pentru ridicarea imunităţii lui Alin Trăşculescu.

Deputatul Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată şi instigare la spălare de bani. Reţinut de procurorii anticorupţie în noaptea de sâmbătă spre duminică în timpul unui flagrant de luare de mită, Trăşculescu a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Instanţa supremă urmează să decidă dacă emite pe numele lui Calotă un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, la solicitarea procurorilor DNA.

Citeşte şi Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, în care solicită să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely, atunci când se discută cazul Alin Trăşculescu.







×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close