Antena 3 CNN Politică Anton Anton a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Educaţiei

Anton Anton a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Educaţiei

Anton Anton a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Educaţiei
08 Oct 2008   •   18:17

Noul ministru al Educaţiei, Anton Anton, a fost învestit oficial, miercuri, la Palatul Cotroceni. Acesta îl înlocuieşte, astfel, pe Cristian Adomniţei, demis de către premier în cursul zilei de marţi.
Prezent la ceremonia de învestitură, preşedintele Traian Băsescu i-a urat succes noului ministru al Educaţiei, precizând că speră ca Anton să fie ultimul din seria de patru miniştri ai Educaţiei pe care i-a avut actuala legislatură. Preşedintele a precizat că misiunea lui Anton va fi una dificilă, având de gestionat în puţinul timp cât va fi la guvernare o situaţie critică. El l-a asigurat însă pe noul ministru că va avea tot suportul din partea preşedinţiei.
La ceremonia de la Palatul Cotroceni a luat parte şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, alături de alţi importanţi demnitari.
Anton Anton este profesor universitar şi, până în prezent, a făcut parte din Guvern în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). În ianuarie 2005, acesta a fost numit secretar de stat şi s-a ocupat exclusiv de activitatea de cercetare în Ministerul Educatiei şi Cercetării. Anton este membru PNL din 1996, dar spune că nu deţine nicio funcţie în partid. S-a născut la Timişoara şi a absolvit Institutul Traian Vuia în 1972. Ulterior şi-a luat doctoratul la Institutul de Inginerie Civilă din Bucureşti. Din 1995 este profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. A publicat 7 carţi şi peste 79 de lucrări de specialitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close