Antena 3 CNN Politică ARD salută "negocierile bune purtate de România la Consiliul European"

ARD salută "negocierile bune purtate de România la Consiliul European"

ARD salută "negocierile bune purtate de România la Consiliul European"
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Noi 2012   •   13:53

Liderii ARD Adriean Videanu şi Cristian Preda au declarat, sâmbătă, că salută negocierile bune purtate de România la Consiliul European, arătând că acestea arată care este diferenţa între responsabilitatea politică de a negocia şi iresponabilitatea politică de a ameninţa cu veto.
   
Coordonatorul campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, a spus, într-o conferinţă de presă, că rezultate Consilului European "au demonstrat fără echivoc, din punct de vdere al atitudinii politice, care este diferenţa între responsabilitate şi iresponsabilitate politică".
   
"Responsabilitatea este să ai capacitatea să negociezi cu argumente în interesul naţional. Iresponsabilitate înseamnă să ameninţi cu veto", a spus Videanu, adăugând că premierul Victor Ponta ameninţă pe toată lumea.
   
La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a spus că, spre desobire că Victor Ponta care a declarat că e bine că nu s-a ajuns la un acord privind bugetul UE, ARD consideră că, dimpotrivă, este rău şi nu e în interesul nimănui.
   
"Salutăm negocierile bune purtate în Consiliul European", a adăugat Preda, referindu-se la creşterea alocărilor pentru plăţile directe în agricultură cu 5 miliarde de euro.
   
Cristian Preda a precizat că ARD salută şi progresele făcute în urma negocierilor privind cofinanţarea proiectelor europene, dar şi sporirea cotei de prefinanţare.
   
El a mai spus că, în calitate de europarlamentar, nu va vota un buget european care să defavorizeze România.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava că nu este prima dată când nu se aprobă de la început bugetul UE, arătând că o situaţie asemănătoare a fost înregistrată în 2005.
   
"Era bine pentru Europa să avem un buget aprobat, dar am spus-o de fiecare dată şi nu doar eu, au spus-o şi alţi prim miniştri, decât să ai un buget rău, mai bine să nu ai deloc, mai bine să mai discuţi şi în ianuarie-februarie, să găsim soluţii mai bune", a spus Ponta.
   
Premierul a adăugat că va fi foarte importantă această perioadă de timp pentru că se încheie şi alegerile şi se termină cu concurenţa între el şi Traian Băsescu, iar apoi să se negocieze serios cu toţi partenerii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close