Antena 3 CNN Politică Audi-ul transferat pentru Tăriceanu se prăfuieşte în garajul Parlamentului

Audi-ul transferat pentru Tăriceanu se prăfuieşte în garajul Parlamentului

Audi-ul transferat pentru Tăriceanu se prăfuieşte în garajul Parlamentului
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
16 Feb 2009   •   12:40

Liderul grupului liberal, Călin Popescu Tăriceanu, întâmpină greutăţi în folosirea autoturismului Audi A6 transferat de la MAI la Parlament pentru uzul propriu. Deşi a înaintat o cerere în acest sens conducerii Camerei Deputaţilor, Tăriceanu are toate şansele să nu se plimbe cu această maşină de vreme ce, conform legii, el are deja la dispoziţie, pe o perioadă de doi ani, o maşină pusă la dispoziţie de SPP împreună cu un şofer şi un aghiotant. Până când i se va stabili destinaţia, maşina adusă de la MAI va rămâne în garajul Palatului Parlamentului
Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat luni că cererea liderului grupului liberal, Călin Popescu Tăriceanu se află în analiză.
"Domnul Tăriceanu a solicitat să i se pună la dispoziţie o maşină care a fost adusă în Parlament printr-o convenţie, ordin comun între fostul secretar general şi ministrul Administraţiei şi Internelor. Cererea domnului Tăriceanu este în analiză pentru că există un regulament în privinţa atribuirii autoturismelor şi pentru că domnul Tăriceanu are la dispoziţie, aşa cum prevede legea, pe o perioadă de doi ani, o maşină pusă la dispoziţie de SPP împreună cu un şofer şi un aghiotant", a precizat Barbu.
Secretarul general al Camerei Deputaţilor a explicat că, momentan, maşina adusă de la MAI va rămâne în garajul Palatului Parlamentului. "Trebuie să se ia o decizie în legătură cu această chestiune. Maşina, pentru că nu a căpătat o destinaţie, nu are în acest moment plătit RCA-ul, asigurările şi taxa de drum, cum este normal. Drept urmare, deocamdată ea se află în garaj până la luarea unei decizii", a precizat Gheorghe Barbu.
Tranferul acestui autoturism a iscat controverse în plenul Parlamentului, vicepreşedintele PDL Cezar Preda acuzându-l pe Tăriceanu că, în ciuda consideraţiilor sale referitoare la necesitatea unui buget de criză, a transferat de la MAI la Camera Deputaţilor o ?maşină super-specială? de care să beneficieze ca lider de grup parlamentar.
Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close