Antena 3 CNN Politică Avocatul lui Firea: Băsescu va fi audiat. "Imunitate există numai în mintea tulbură a unora"

Avocatul lui Firea: Băsescu va fi audiat. "Imunitate există numai în mintea tulbură a unora"

Avocatul lui Firea: Băsescu va fi audiat. "Imunitate există numai în mintea tulbură a unora"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Apr 2014   •   13:26

Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a spus, miercuri, după ce senatorul PSD a depus plângerea penală împotriva preşedintelui, că se aşteaptă ca Traian Băsescu să fie chemat la audieri şi procedura să fie una obişnuită, pentru că şi el e "din carne şi oase, ca noi toţi".

 
"Am depus plângerea formulată de doamna senator Firea împotriva preşedintelui României Traian Băsescu, pentru infracţiunile de ameninţare şi calomnie. Din punct de vedere juridic, urmează procedura normală, dosarul va fi înaintat domnului procuror general care va dispune stabilirea condiţiilor anchetei", a declarat, miercuri, avocatul Lucian Bolcaş.
 
Întrebat dacă se aşteaptă ca Traian Băsescu să fie chemat la audieri, Bolcaş a răspuns: "preşedintele este făcut din carne şi oase, ca şi noi. Şi noi toţi de la natură ne naştem egali.
 
Unde există imunitatea preşedintelui? În Constituţia României, preşedintele are aceeaşi imunitate ca orice parlamentar. Mai mult, nu. Imunitate există numai în mintea tulbură a unora", a spus avocatul Bolcaş.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, plângerea penală pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj, a spus avocatul politicianului, Lucian Bolcaş.

Citiţi şi Avocatul lui Firea: Băsescu poate fi audiat, va fi trimis în judecată. O "născocită" imunitate prezidenţială a fost aplicată de unii procurori

Ameninţările preşedintelui Traian Băsescu la adresa unui parlamentar al României nu au rămas fără ecou. Plângerea penală împotriva şefului statului va fi depusă astăzi. Documentul va fi semnat de mai mulţi aleşi ai puterii şi de parlamentari ai altor partide.

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă


Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close