Antena 3 CNN Politică „Banii europeni nu sunt pierduţi, ci doar întârziaţi”. Senatorul Sorin Bota, despre motivul suspendării fondurilor UE

„Banii europeni nu sunt pierduţi, ci doar întârziaţi”. Senatorul Sorin Bota, despre motivul suspendării fondurilor UE

„Banii europeni nu sunt pierduţi, ci doar întârziaţi”. Senatorul Sorin Bota, despre motivul suspendării fondurilor UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Oct 2012   •   13:53
Banii europeni nu sunt pierduţi, ci sunt doar întârziaţi din cauza faptului că toate licitaţiile făcute de guvernele PDL au avut mari probleme de corectitudine, a declarat senatorul PSD Sorin Bota, citat deAgerpres.

Acesta a mai precizat că „este lăudabilă” poziţia senatorului PDL Anca Boagiu în ceea ce priveşte „grija pe care aceasta o poartă clientelei PDL, îndestulată cu bani şi contracte atât în ultimii 8 ani, cât şi pentru următorii 4 ani, ca să-şi primească banii pentru a le putea finanţa campania electorală”.

Dacă vorbim despre contracte, pot să precizez faptul că toate plăţile vor fi onorate de către statul român şi Guvernul Ponta, însă acestea nu puteau fi decontate în 'orb', fără să existe o verificare asupra modului în care lucrările din aceste contracte au fost executate. Prin urmare, stimată doamnă senator Anca Boagiu (fost Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii), vă informez că banii europeni nu au fost şi nu vor fi pierduţi, aceştia au fost doar puţin întârziaţi şi asta datorită faptului că toate licitaţiile făcute de guvernele PDL au avut mari probleme de corectitudine, toate au fost în cercetare la OLAF şi, mai mult, PSD constată din nou cu surprindere că citiţi raportul Curţii de Conturi printre rânduri şi nu vreţi să vedeţi că acest raport este categoric făcut pe toţi anii guvernării PDL”, a precizat Bota.

Şi, mai mult, speraţi ca nimeni să nu se îndrepte penal împotriva celor care au săvârşit ilegalităţi, a unor incompetenţi care au fost la conducerea acestui minister în vremea guvernării PDL şi a unor mari corupţi la care, cu siguranţă, le va veni rândul tot ca urmare a acestui raport al Curţii de Conturi”, a adăugat senatorul PSD.

Potrivit lui Bota, nimeni nu contestă faptul că fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a luat unele măsuri bune prin venirea sa la conducerea ministerului, măsuri care au fost necesare din cauza predecesorilor săi, Radu Berceanu şi Gheorghe Dobre, „din cauza cărora au fost blocate fondurile europene, au fost blocate contractele în executare şi nu au fost planificaţi la timp banii pentru următorii ani”.

 

 

×
Subiecte în articol: fonduri europene anca boagiu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close