Antena 3 CNN Politică Băsescu: Am votat experienţa celor care au mai fost şi curajul celor care trebuie să vină

Băsescu: Am votat experienţa celor care au mai fost şi curajul celor care trebuie să vină

Băsescu: Am votat experienţa celor care au mai fost şi curajul celor care trebuie să vină
30 Noi 2008   •   12:45

Preşedintele Traian Băsescu a votat, duminică dimineaţă, la Liceul "A.D. Xenopol" din Capitală, alături de fiica sa cea mică, Elena, şi de soţia Maria, în jurul orei 09.00. Acesta a declarat că a ales "un Parlament care să îi aibă în continuare pe cei care au confirmat în ultimul mandat şi, prin mecanismele acestui nou sistem de vot, să vină şi o nouă genereaţie de politicieni. Am votat experienţa celor care au mai fost şi curajul şi curăţenia celor care trebuie să vină". Preşedintele s-a întreţinut cordial cu toţi cei prezenţi, strângându-le mâna şi zâmbindu-le tuturor.

Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PD-L, a votat între prinmii 10, făcându-şi apariţia la Colegiul "Cantermir Vodă" din Capitală în jurul orei 08.00. Stolojan a chemat toţi românii la vot, recunoscând, totodată, că sistemul de vot uninominal este perfectibil. La secţia 290 din Bucureşti îşi vor mai exprima opţiunile electorale guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a votat la secţia de votare nr. 528, aflată în cadrul Şcolii 21 din Capitală, declarând, la ieşirea de la urne, că a votat pentru certitudinea unui viitor mai bun.
"Am votat pentru certitudinea unui viitor mai bun. Am votat pentru aceia care au, cu adevărat, capacitatea să ducă România pe un drum bun", a declarat Orban.
Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat la ieşirea din secţia de votare că îi îndeamnă pe români să meargă la vot, acesta fiind un moment istoric - prima dată când se votează oameni şi nu liste.
"Îi îndemn pe toţi românii să voteze, atât cât pot eu să-i îndemn, pentru că este un moment istoric, fiind prima dată când se votează oameni şi nu liste", a declarat Sorin Oprescu.
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, s-a prezentat la urne, în jurul orei 10.00, la una din secţiile de votare amenajate în incinta scolii generale nr. 194 din Capitală. Acesta a declarat că priorităţile oamenilor trebuie să fie stabilite de ei, nu de clasa politică.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat la liceul Jean Monet, în jurul orei 11.45. Iliescu a venit însoţit de Nina, soţia sa.
Procedura uninominală e mai simplă pentru alegatori, dar oamenii nu prea vin la vot pentru că sunt obosiţi de această competiţie politică. Plus complicaţia acestui vot pe care nu l-au înţeles toţi", a declarat Iliescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close