Antena 3 CNN Politică Băsescu: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni

Băsescu: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni

Băsescu: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Oct 2011   •   16:17
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, înainte de plecarea la Bruxelles, pentru Summit-ul PPE şi Consiliul European de toamnă, că România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona Euro.

„Pentru noi este de importanţă majoră. Datorită situaţiei din Grecia, toată regiunea este contaminată de neîncredere şi aici nu este doar responsabilitatea Greciei”, a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a adăugat că liderii din zona Euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rău, nu numai pentru Grecia.

„România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona Euro”, a conchis Băsescu.
 


Totodată, preşedintele a dat asigurări că sistemul bancar din România nu are probleme.

"Trebuie să spun că România nu are probleme cu sistemul bancar. Din păcate, la stadiul la care UE nu a început încă să facă plăţi pentru consolidarea băncilor, România plăteşte deja consolidarea sistemului bancar european. Şi o plăteşte prin dobânzi foarte ridicate, pentru că avem filiale româneşti ale băncilor din zona euro, iar dobânzile au ajuns la un nivel deja inacceptabil. Indirect, România, un stat din afara zonei euro, a început să plătească această capitalizare a băncilor din zona euro. Lucru care trebui spus cinstit şi discutat la acest Consiliu. Nu se poate împinge plata facturii împrumuturilor făcute la nesfârşit guvernelor care au un nivel foarte ridicat de îndatorare către state din afara zonei euro. Din păcate, cele mai sărace, ceea ce este imoral", a mai spus şeful statului român.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close