Antena 3 CNN Politică Băsescu: Salut curajul actualului cabinet de a-şi asuma răspunderea pe aceste legi (VIDEO)

Băsescu: Salut curajul actualului cabinet de a-şi asuma răspunderea pe aceste legi (VIDEO)

Băsescu: Salut curajul actualului cabinet de a-şi asuma răspunderea pe aceste legi (VIDEO)
Sursa foto: basescu
15 Sep 2009   •   19:13

Preşedintele Traian Băsescu se adresează marţi Parlamentului. Discursul preşedintelui era programat pentru ora 19.00. Şeful statului ţine acest discurs, după ce cabinetul Boc şi-a asumat răspunderea pe cele trei legi.

Antena3.ro vă prezintă principalele declaraţii ale preşedintelui:

-Această zi este o zi importantă. Este un examen de maturitate pentru întreaga clasă politică. Cele trei pachete de legi pot aduce modificări importante în viaţa românilor.
-Este o schimbare radicală de care România are nevoie. Salut curajul actualului cabinet şi a actualei coaliţii de guvernare de a-şi asuma răspunderea pe aceste legi.
-Pe actuala reformă, politicienii pot să construiască un stat modern.
-România nu mai poate merge decât înainte.
-Fără să ducem la capăt aceste reforme românii vor suferi întotdeauna mai mulţi decât alţi europeni.
-Mă întorc aici după cinci ani pentru un bilanţ onest al mandatului meu.
-Acum cinci ani am declarat că vreau să fim alături în efortul de a moderniza România.
-Cel mai mare privilegiu pe care îl poţi avea într-o viaţă de om este acela de a fi preşedintele ţării tale. Am onoarea din 2004 să îmi slijesc naţiunea.
-De la începutul mandatului meu de preşedinte au existat dezbateri legitime asupra deciziilor pe care le-am luat
-Poate pentru mulţi politicieni şi oameni de afaceri nu am fost preşedintele pe care şi l-au dorit, dar eu m-am gândit ce preşedinte îşi doresc românii
-Poate am făcut şi greşeli. Nu ascund acest lucru, dar întotdeauna am acţionat cum am crezut că este mai bine pentru oameni, pentru milioane de români care şi-au dorit un preşedinte implicat, jucător. Doar românii pot judeca aceste acţiuni.
-În urma mandatului meu, România este membră cu drepturi depline în UE, autorităţile judiciare nu mai au reţineri în judecarea unor miniştri, presa îşi ia atâta libertate câtă vrea, adevărul despre crimele comunismului a fost făcut public, românii nu mai votează liste pentru Parlamentul României, Marea Neagră, Dunărea, Nabucco au devenit oficial proiecte europene, preşedintele românilor nu a făcut niciun fel de compromisuri, avem o pensie minimă garantată şi pentru cei care nu au contribuit la sistemul de pensii.
-Printre nerealizarile mandatului meu se numără faptul că nu s-a realizat reforma constituţională, nu a fost acuzat niciun înalt demnitar, partenerii europeni nu au încredere în sistemul judiciar din România.

Traian Băsescu ceruse iniţial să se adreseze parlamentarilor în data de 14 septembrie, însă acest lucru nu a fost posibil întrucât luni, în prima zi a anului şcolar, aleşii au avut liber.





Ştirea se actualizează.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close