Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Geoană se vor înfrunta joi, de la ora 19:00, la Palatul Parlamentului

Băsescu şi Geoană se vor înfrunta joi, de la ora 19:00, la Palatul Parlamentului

Băsescu şi Geoană se vor înfrunta joi, de la ora 19:00, la Palatul Parlamentului
Sursa foto: Traian Bãsescu, Mircea Geoanã
30 Noi 2009   •   12:00

Candidaţii prezidenţiali Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor confrunta din nou joi, în cadrul unei dezbateri organizate de IPP, au convenit luni cele două staff-uri de campanie PSD-PDL. Înfruntarea se va desfăşura de-a lungul a trei ore, începând cu ora 19.00, la Palatul Parlamentului, va fi organizată de Institutul de Politici Publice şi moderată de Robert Turcescu, deşi social-democraţii ar fi dorit doi moderatori, câte unul de la Realitatea Tv şi Antena3. Formatul va fi similar celei în trei, desfăşurate înainte de turul întâi.

Potrivit directorului IPP, Violeta Alexandru, dezbaterea va păstra acelaşi format folosit pentru prima confruntare dintre principalii trei candidaţi care a avut loc înainte de primul tur al alegerilor: o expunere a motivaţiei candidaturii fiecărui concurent, urmată de o secţiune cu 9 teme ce ţin de mandatul prezidenţial. În cadrul acestei secţiuni fiecare candidat îşi va prezenta punctul de vedere, iar celălalt va avea posibilitatea să răspundă şi apoi să adreseze o întrebare în legătură cu ce a spus primul candidat.

A treia parte este dedicată întrebărilor care vor veni din partea presei şi, element de noutate, din partea ONG-urilor.

La final, moderatorul Robert Turcescu va pune fiecăruia dintre cei doi candidaţi câte o întrebare, dezbaterea urmând a fi încheiată cu un mesaj de final al celor doi concurenţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni.

PDL ar mai vrea o dezbatere

Chiar şi aşa, Sebastian Lăzăroiu, membru în stafful de campanie al lui Traian Băsescu, s-a declarat nemulţumit că între cei doi candidaţi la prezidenţiale va avea loc doar o singură dezbatere.

"Se va rămane pe acelaşi format ca şi data trecută cu moderator Robert Turcescu, dar asta e deja decizia pe care organizatorii au luat-o. Nouă ni se pare puţin să avem o singură dezbatere. Ar trebui să avem mai multe", a declarat Lăzăroiu, la finalul întâlnirii dintre cele două staffuri de campanie cu reprezentanţii IPP.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a arătat că Mircea Geoană se va afla luni în Prahova, marţi - la Timişoara, alături de Antonescu şi Iohannis, miecuri - la Iaşi, joi - la dezbatere, iar vineri îşi va închide campania.

"Dacă vrea Traian Băsescu, ne vedem de luni încolo, cu plăcere. Plăcere e între ghilimele", a spus Ponta.




Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close