Antena 3 CNN Politică Bătălie pentru Guvern. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre moțiunea de cenzură: ”Asta înseamnă jocul politic”

Bătălie pentru Guvern. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre moțiunea de cenzură: ”Asta înseamnă jocul politic”

Bătălie pentru Guvern. PSD nu are singur suficiente voturi de a trece moțiunea de cenzură, a declarat vineri Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.

Bătălie pentru Guvern. Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre moțiunea de cenzură: ”Asta înseamnă jocul politic”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    21 Aug 2020   •   17:53

Întrebat de ce a decis pentru săptămâna viitoare data votului privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, Marcel Ciolacu a răspuns: ”PSD nu are singur suficiente voturi de a trece această moțiune de cenzură”.

Purtăm discuții și negocieri cu alți lideri cu reprezentare parlamentară. Asta înseamnă jocul politic și democratic în orice lume. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la data.

Sunt foarte sigur că moțiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noștri(...). Eu aș dori ca votul să fie cât mai repede”, a declarat Marcel Ciolacu.

Bătălie pentru Guvern. Marcel Ciolacu, anunțul momentului

Lucian Romașcanu: Guvernul va fi demis indiferent de decizia Curții Constituționale. CCR decide pentru viitor

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat că marţi cel mai probabil va fi anunţată data votului pentru moţiune.

Legat de moţiune, există în acest moment negocieri cu toate grupurile parlamentare şi marţi cel mai probabil vom anunţa data la care se va vota această moţiune. Ne dorim ca votul să aibă loc cât mai repede cu putinţă. Va exista un CEx cu noua denumire validată de Congres a acestui organ de conducere al PSD, marţi sau cel târziu miercuri, care va decide, în numele noii conducer,i care va fi acţiunea politică a PSD, respectiv data votului. Se poate face vot până la sfârşitul săptămânii. Este după trei zile după citire. După trei zile după citire e şi săptămâna viitoare. În acelaşi timp juriştii partidului vor analiza să-i spunem această contestaţia la CCR, cu aceste argumente nu foarte serioase. Procedura parlamentară merge indiferent de contestaţia la Curte. Dar vom vedea ce este scris în această constestaţie, cu atenţie, şi vedem dacă trebuie să gestionăm procedura în funcţie de ce scrie acolo”, a afirmat Lucian Romaşcanu după CEx al PSD de vineri.

Citiți și:

ALDE: De teamă să nu ajungă din nou șomer, Orban face orice demers pentru a nu-și pierde funcția

×
Subiecte în articol: guvern Marcel Ciolacu motiune
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close