Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Bombă! Liderul USR, Dan Barna, contracte cu statul pe filiera PSD

Bombă! Liderul USR, Dan Barna, contracte cu statul pe filiera PSD

Bombă! Liderul USR, Dan Barna, contracte cu statul pe filiera PSD
Sursa foto: foto: Facebook/ Dan Barna
20 Iul 2019   •   23:58

Chiar dacă a încurcat pastilele când a vorbit, recent, despre filmul 'Matrix' sau nu-și permitea să spună, pe motiv de culori electorale, că pilula roșie e cea care-ți arată realitatea, Dan Barna, președintele și candidatul USR la președinție și speranța politică a noii generații și a haștag rezist, s-ar putea să fi intuit că intră într-un adevărat război, eventual chiar să fi transmis subliminal mesajul că și-a pregătit şi el arsenalul.

Citește și: Teorie-bombă. Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România

Citește și: Surpriză! Cei mai bogați candidați la europarlamentare nu au fost din PSD! Patru topuri absolut surprinzătoare!

Și nu neapărat într-un război cu PSD sau ALDE, ci unul să-i spunem fratricid, adică în interiorul dreptei. Pe de o parte fiindcă PSD a anunțat deja că vrea să facă o campanie pozitivă, apoi fiindcă, după scorul strâns de la europarlamentare dintre PNL și USR, nu mai este chiar atât de sigur că vom avea parte de o finală prezidențială clasică în turul al doilea, PNL-PSD.

Iar colții războiului s-au arătat deja, încă de la celebra ieșire în decor a lui Rareș Bogdan, când l-a avertizat public pe Barna să nu se pună contra lui Iohannis fiindcă se știe că Președintele nu uită. Și a adăugat, oare de ce?!, că sunt amândoi din Sibiu. Apoi, nici în sânul coaliției cu Cioloș, nu e liniște, Cioloș însuși aruncându-i lui Barna săgeți otrăvite.

Iar, cu un Florian Coldea despre care se spune că ar fi cel puțin cu sufletul în spatele USR, un Virgil Ardelean zis Vulpea, notoriul fost șef al Doi ș-un sfert, recunoscut deja chiar și de Cioloș ca fiindu-i rudă și generalii din SRI cu care am văzut că-i place lui Klaus Iohannis să se înconjoare și să se afișeze, este foarte probabil să asistăm la un adevărat Jihad în campanie, fiindcă toți acești lideri au în trecutul și declarațiile lor de avere controverse pe care le-au ținut sub tăcere. Și încurcături cu statul. Pe foarte mulți bani…

Barna are un trecut de succes în consultanţă care include şi contracte cu statul, unele chiar şi cu ciuma roşie. Cu o soţie director la Petrom, Barna declară oficial 3 apartamente, 2 la Sibiu şi unul în Bucureşti, echivalentul a aproape 359 de mii de euro în conturi, acţiuni în valoare de 10.600 de euro, a mai dat cu împrumut 3.000 de lei în nume personal şi 25.000 de lei către USR şi are şi un credit de 202 mii de lei luat pe 15 ani.

Interesant este că anul acesta a ales să nu mai dezvăluie veniturile soţiei, deşi legea îl obligă, dar şi trecutul cu o firmă din care a ieşit în anul 2016, înainte să devină deputat USR. Este vorba despre SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, înfiinţată în anul 2007, în care ulterior Barna a ajuns să deţină 50% şi să o aibă administrator pe soţia sa. Începând cu anul 2010, compania s-a calificat şi la contracte publice, respectiv cu Universitatea de Medicină din Cluj, apoi cu Ministerul de Interne condus de uselistul Radu Stroe, cu Ministerul Justiţiei în mandatul pesedistului Robert Cazanciuc, apoi Consiliul Judeţean Ialomiţa condus tot de un pesedist, Vasile Ciprian Ciupercă, şi contracte prin atribuire directă cu Prefectura Constanţa sau Spitalul de Urgenţă Timişoara. În total, cele descoperite de presă, însumează în jur de 400 de mii de euro.

Detalii-șoc, în materialul exclusiv prezentat, sâmbătă, de Andreea Sava în emisiunea 'Descoperiți':

"În afară de ipocrizie, totuși ar fi ceva problemă și cu corupția, măcar la modul teoretic, intuitiv. Dacă administrația din Teleorman e coruptă și Dragnea trebuia să meargă și a și mers la pușcărie, doar la contractul cu Pâslaru de la Cioloș a fost corectă administrația din Teleorman? În rest a fost coruptă?", a spus Mugur Ciuvică, la "Descoperiți".

Despre afacerile lui Dan Barna, realizate pe filiera PSD, Liviu Pleșoianu a spus:

"De aia a încurcat pastilele alea la congres, pastilele din Matrix - s-a văzut în material că Dan Barna a "consumat" pastilă roșie, vagoane de pastile roșii, în sensul că a făcut afaceri cu Ciuma Roșie"

×
Subiecte în articol: Dan Barna Descoperiți Klaus Iohannis
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close