Antena 3 CNN Politică C.V.Tudor la Parlament: Ce fel de dezbatere e asta? E o mascaradă, "marea cotoială" (VIDEO)

C.V.Tudor la Parlament: Ce fel de dezbatere e asta? E o mascaradă, "marea cotoială" (VIDEO)

C.V.Tudor la Parlament: Ce fel de dezbatere e asta? E o mascaradă, "marea cotoială" (VIDEO)
Sursa foto: Corneliu Vadim Tudor
20 Noi 2009   •   18:20

Zeci de membri PRM şi simpatizanţi ai candidatului independent Ninel Potârcă protestează la această oră în faţa clădirii Parlamentului faţă de refuzul IPP de a primi şi alţi candidaţi la dezbaterea organizată cu primii trei prezidenţiabili: Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Preşedintele PRM, candidat la Preşedinţie, Corneliu Vadim Tudor, a solicitat şi a primit, vineri, autorizaţie din partera viceprimarului peremist al Capitalei pentru organizarea unui miting la Parlament, începând cu ora 18.00, simultan cu dezbaterea organizată de IPP. Protestatarii ameninţă însă că vor rupe codronul de jandarmi pentru a intra în incinta curţii legislativului, în timp ce liderul PRM intenţionează să intre în Parlament pentru a încerca să capete acces la dezbaterea candidaţilor din Top 3.

Susţinătorii lui Corneliu Vadim Tudor, coordonaţi de Codrin Ştefănescu, s-au mobilizat pe trotuarul din faţa Palatului Parlamentului pentru a protesta faţă de faptul că preşedintele PRM, candidat al partidului, nu a fost invitat la dezbaterea organizată de IPP. Manifestanţii poartă pancarte inscripţionate cu "Vadim - Preşedinte", "Da pentru democraţie".

Proaspăt sosit la miting, Tribunul a adoptat rapid poziţia războinică, cerând simptizanţilor şi jurnliştilor să ferească din calea sa pancardele şi microfoanele pentru că ?nu mă vede lumea mă?. Nemulţumit de efectul produs în faţa camerelor Tv, liderul PRM s-a cocoţat pe un autovehicul, gestul său fiind imediat imitat de o parte din susţinărorii săi.

?Băi se rupe maşina, nu va urcaţi toţi? le-a tăiat elanul CV Tudor.

În discursul său bombastic, tribunul l-a acuzat pe Băsescu că ar fi încercat să-i cumpere voturile cu 10 milioane de euro pentru turul doi şi că ar fi făcut blat cu candidatul liberal, Crin Antonescu.
?Băsescu a dat ordin acelei bucătărese de directoare de 170 de ani, Dorina Lazăr să ne împiedice să ne lansăm la Teatrul Odeon. Asta nu e marea confruntare; asta e marea cotoială. Ai încercat să-mi dai 10 milioane de euro ca să-ţi dau voturile în turul doi. Am refuzat, nu cifra, ci suma, pentru că 10 milioane de pumni în cap o să-ţi dau ţie Băsescule.

El a mai spus că a sosit "vremea scadenţei", a socotelilor" şi că "acum şi aici începe procesul marii trădări naţionale". "De ceea ce vă e frică nu veţi scăpa, cu mâna asta vă bag la puşărie", a adăugat el.

Candidatul PRM i-a mai trasmis şefului statului că nu-i "merge" cu el.

"De ce le e frică? Ce fel de dezbatere e asta, Băsescule? E o mascaradă, o şmecherie. Când vorbeşti singur atunci ai mereu dreptate. Ai făcut blat cu Crin Antonescu în care ai pompat milioane şi milioane de euro. Cine dicteaza acest format? Un ONG fraudulos, în care au lucrat Sebastian Lăzăroiu şi Sever Voinescu?", a mai strigat C.V. Tudor cu privirea aţintită spre Parlament.



Potrivit autorizaţiei date, vineri de Comisia tehnică a municipalităţii, mitingul PRM este programat între orele 18.00 şi 22.00, pe partea dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici (PRM) a explicat că cererea Partidului România Mare pentru mitingul de la Palatul Parlamentului a fost avizată de Comisia municipalităţii de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice. El a precizat că după avizare a semnat această cerere, în calitate de primar interimar al Capitalei.

"Secretarul Primăriei Capitalei a propus ca soluţie în cazul cererii PRM avizarea mitingului, astfel încât manifestarea să fie organizată, pentru a nu se produce evenimente neplăcute. Această decizie a fost luată cu consultarea tutuor forţelor de ordine implicate, inclusiv SPP", a declarat Victor Iovici.

Dezbaterea dintre cei trei candidaţi la Preşedinţie este programată să înceapă la ora 19.00 şi va dura două ore.
PRM a trimis patru scrisori către Avocatului Poporului, BEC, CNA şi CNCD, reclamând faptul că dezbaterea electorală va avea loc doar între trei din cei 12 candidaţi la Preşedinţie, situaţia considerată drept discriminatorie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vadim tudor
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close