Antena 3 CNN Politică Care sunt INTENŢIILE lui Klaus Iohannis. Presa străină scrie despre mişcarea pe care o pregăteşte noul preşedinte

Care sunt INTENŢIILE lui Klaus Iohannis. Presa străină scrie despre mişcarea pe care o pregăteşte noul preşedinte

Care sunt INTENŢIILE lui Klaus Iohannis. Presa străină scrie despre mişcarea pe care o pregăteşte noul preşedinte
de O.P.    |    17 Noi 2014   •   05:12

 Jurnaliştii din întreaga lume au urmărit îndeaproape cel de-al doilea tur de scrutin. Au scris pagini întregi despre desfăşurarea acestuia, dar şi despre cei doi contracandidaţi ce s-au luptat pentru a dovedi că sunt cea mai bună alegere pentru viitorul României.

"Prim-ministrul României recunoaşte înfrângerea suprinzătoare în votul prezidenţial", titrează jurnaliştii de la Agence France-Presse.

SURSA: AFP
"Cursa prezidenţială neaşteptat de strânsă a fost văzută ca fiind esenţială pentru România, una dintre cele mai sărace state din Europa, care are un istoric îndelungat cu răspândirea corupţiei în Guvern."

Financial Times subliniază că...

SURSA: FINANCIAL TIMES
"Românii au votat supăraţi pe Victor Ponta, refuzându-i victoria în alegerile prezidenţiale şi alegându-l pe Klaus Iohannis."

Cursa extrem de strânsă dintre cei doi contracandidaţi a fost remarcată şi de Al Jazeera.

SURSA: AL JAZEERA
"Victor Ponta a fost favorit la alegerile prezidenţiale, dar a fost depăşit la limită de rivalul său, potrivit exit-pollurilor."

Numeroase publicaţii din întreaga lume au scris despre profilele celor doi candidaţi.


SURSA: AFP
"Ponta, 42 de ani, a sperat că va deveni cel mai tânăr preşedinte al României şi va înrădăcina partidul Social Democrat la şefia fostului stat comunist."

Promisiunile făcute de candidatul ACL au fost punctate de britanicii de la BBC.

SURSA: BBC
"În campania sa electorală, domnul Iohannis, a promis că va destructura corupţia şi va întări independenţa sistemului judiciar."

Tot ei scriu că...

SURSA: BBC
"Rezultatele alegerilor ar putea depinde de diaspora. Mulţi din cei patru milioane de români ce trăiesc în străinătate spun că sunt dezamăgiţi de Ponta."

Bloomberg a scris despre intenţiile lui Klaus Iohannis în viitorul apropiat, citând o analistă.


SURSA: BLOOMBERG
"Iohannis se va folosi de influenţa sa, în calitate de preşedinte, pentru a submina guvernul Ponta, a declarat Tsveta Petrova, analist Eurasia Group."

Tot despre intenţiile liderului ACL au scris şi americanii de la Wall Street Journal.

SURSA: WALL STREET JOURNAL
"Domnul Iohannis a indicat deja că ar dori organizarea de alegeri parlamentare anticipate anul viitor. (...) Domnul Iohannis nu poate cere de unul singur organizarea de alegeri anticipate. Iniţiativa trebuie să treacă de cele două camere ale Parlamentului."

SURSA: AL JAZEERA
"În România, preşedintele este responsabil de politica externă şi de apărare, numeşte procurori şi este şeful serviciilor secrete."


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close