Antena 3 CNN Politică Ce va face Orban dacă Parlamentul mărește procentul de majorare a pensiilor

Ce va face Orban dacă Parlamentul mărește procentul de majorare a pensiilor

PENSII 2020. Premierul Ludovic Orban avertizează Parlamentul că, dacă modifică procentul de majorare a punctului de pensie la dezbaterea ordonanței de rectificarea bugetară, va sesiza Curtea Constituțională a României.

Ce va face Orban dacă Parlamentul mărește procentul de majorare a pensiilor
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    24 Aug 2020   •   15:53

”Cu siguranță”, a spus premierul Ludovic Orban, întrebat dacă va sesiza CCR în cazul în care Parlamentul modifică procentul de majorare a punctului de pensie la dezbaterea ordonanței de rectificarea bugetară.

Vă amintim că ministrul de Finanţe Florin Cîţu a anunţat că la rectificarea bugetară a fost inclusă majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei şi creşterea pensiei minime de la 704 lei la 800 lei.

Răsturnare de situație! Ludovic Orban sesizează CCR în privința alocațiilor

Noi am spus că vom crește alocațiile. Am luat deciziile de a crește etapizat, de a menține sensul legii de a dubla alocațiile, dar să o facem etapizat în funcție de capacitatea efectivă a bugetului de a face față acestei noi cheltuieli.

În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluție rațională fundamentată economic și singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranță pregătim argumentele pentru a putea sesiza la Curtea Constituțională”, a declarat Ludovic Orban.

Citiți și:

PENSII 2020. Anunțul momentului despre pensiile din România! Mesajul ministrului Muncii pentru poștași

 

×
Subiecte în articol: pensii parlament
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close