Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație! Ludovic Orban sesizează CCR în privința alocațiilor

Răsturnare de situație! Ludovic Orban sesizează CCR în privința alocațiilor

Guvernul va ataca la Curtea Constituțională a României legea care modifică Ordonanța de urgență de creștere etapizată a alocațiilor.

Răsturnare de situație! Ludovic Orban sesizează CCR în privința alocațiilor
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    23 Aug 2020   •   16:35

Partidul Social Democrat a respins soluția rațională, a declarat premierul Ludovic Orban. De altfel, premierul a amintit faptul că bugetul de la acest moment nu permite dublarea alocațiilor pentru copii.

Noi am spus că vom crește alocațiile. Am luat deciziile de a crește etapizat, de a menține sensul legii de a dubla alocațiile, dar să o facem etapizat în funcție de capacitatea efectivă a bugetului de a face față acestei noi cheltuieli.

În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluție rațională fundamentată economic și singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranță pregătim argumentele pentru a putea sesiza la Curtea Constituțională”, a declarat Ludovic Orban.

Orban sesizează CCR în privința alocațiilor

Florin Cîțu aruncă bomba: Donații pentru dublarea alocațiilor!

Ordonanța de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor a fost respinsă, miercuri, și în Camera Deputaților, astfel încât, după promulgare, Executivul va trebui să pună în aplicare legea de dublare a acestora.

Decizia de respingere a ordonanței de urgență a Guvernului a fost luată cu 166 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” și 29 de abțineri.

Klaus Iohannis, explicații despre pensii și alocații

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern prevedea o creștere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creșteri de 20% pe 1 ianuarie și 1 iulie, până în 2022.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close