Antena 3 CNN Politică CINE este cel care a finanţat campania lui Iohannis. "Numele său este legat de TENTATIVA de OMOR a unui bancher rus"

CINE este cel care a finanţat campania lui Iohannis. "Numele său este legat de TENTATIVA de OMOR a unui bancher rus"

CINE este cel care a finanţat campania lui Iohannis. "Numele său este legat de TENTATIVA de OMOR a unui bancher rus"
de O.P.    |    14 Noi 2014   •   05:38

Acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis, pe marginea modului în care îşi finanţează campania. Un politician moldovean a dezvăluit că principalul sponsor al candidatului ACL la prezidenţiale, Michael Schmit, este cumnatul unuia dintre cei mai controversaţi politicieni-milionari din Republica Moldova, Renato Usatâi.

Numele lui Usatâi este legat de tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunţov, împuşcat în 2012 la Londra de Vitalie Proca.

Politicianul moldovean a dezvaluit ca principalul finanţator al lui Klaus Iohannis în campania pentru prezidenţiale este Michael Schmidt, nimeni altul decât cumnatul controversatului milionar basarabean Renato Usatâi.

Numele milionarului politician Renato Usatâi este legat de mai multe crime si scandaluri. Intr-un interviu exclusiv pentru Antena 3, bancherul rus Gherman Gorbunţov l-a acuzat direct pe Usatâi că l-a angajat pe asasinul plătit Vitalie Proca să-l omoare. Gorbunţov a fost împuşcat în noiembrie 2012, la Londra, cu 8 gloanţe, dar a supravieţuit.

Renato Usatâi a iesit public sa spuna ca cine i-l aduce pe Gorbunţov, primeşte o recompensă.

Totuşi, Renato Usatâi a negat orice legătură cu tentativa de asasinare a lui Gorbunţov.

Pe durata campaniei electorale Klaus Iohannis locuieşte într-un apartament din cartierul bucureştean Primăverii, pus la dispoziţie de Michael Schimdt, cumnatul lui Renato Usatâi. Locuinta de aproximativ 240 de metri pătraţi este estimată la aproximativ 1.500.000 de euro. Tot Schimdt i-a pus lui Iohannis la dispoziţie, în anul 2007, un automobil de lux.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close