Antena 3 CNN Politică Cine este Remus Pricopie, propunerea de prim-ministru din partea PSD și Pro România

Cine este Remus Pricopie, propunerea de prim-ministru din partea PSD și Pro România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că îl va propune pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, susţinut şi de Pro România.

Cine este Remus Pricopie, propunerea de prim-ministru din partea PSD și Pro România
Sursa foto: sursă foto: Facebook Remus Pricopie
05 Feb 2020   •   19:45

„Am avut o discuţie cu Victor Ponta şi am decis să mergem împreună cu o singură nominalizare la Cotroceni, în persoana lui Remus Pricopie", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Ciolacu, Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru în Guvernul Ponta, este "un ministru foarte bun, absolvent Fulbright, un proeuropean şi un proamerican convins", adăugând că, dacă va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, Remus Pricopie "o să facă un guvern foarte bun”.

Remus Pricopie a fost ales în decembrie 2019 în funcția de rector al SNSPA cu un scor de 88,16% din voturile exprimate, acesta obținând un nou mandat la conducerea instituției.

Pricopie se află la al doilea mantat de rector al SNSPA, iar în perioadele 2005-2007 și 2008-2012 a fost decan al instituției. Klaus Iohannis i-a acordat, în 2019, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Citește Și Ciolacu: Propunerea unică de premier a PSD și Pro România este Remus Pricopie

 Remus Pricopie și-a început activitatea în cadrul Ministerului Educației Naționale din România în 1996, ca Expert la Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare. Ulterior, în baza expertizei și a experienței acumulate, a deținut funcții precum Purtător de cuvânt (1997; 2001), Secretar General (2001), Consilier (decembrie 2001 - iunie 2003; ianuarie – octombrie 2009) și Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării (2007 - 2008). Cunoștințele și experiența managerială, precum și viziunea de ansamblu pe care a dobândit-o asupra sistemului educațional l-au propulsat în funcția de Ministru al Educației (decembrie 2012 - decembrie 2014).

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close