Antena 3 CNN Politică Colecţionarul Tăriceanu: Maşinile sunt ultimul lucru de care duc lipsă

Colecţionarul Tăriceanu: Maşinile sunt ultimul lucru de care duc lipsă

Colecţionarul Tăriceanu: Maşinile sunt ultimul lucru de care duc lipsă
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
16 Feb 2009   •   15:59

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că "nu duce lipsă" de autoturisme, acuzând PDL că a creat un subiect artificial, pornind de la Audi-ul transferat de la MAI la Parlament. Fostul premier s-a lăudat cu colecţia sa de maşini de epocă, nu înainte de a corecta eroarea acuzatorilor săi din PDL: maşina buclucaşă nu e un A6, ci doar A4.
Potrivit fostului premier, discursurile democrat-liberalilor Cezar Preda şi Gheorghe Barbu "sunt întotdeauna" în "stilul populist", subiectul autoturismului fiind promovat doar pentru captarea interesului mass-mediei.
"Nu am niciun fel de problemă, Parlamentul devine dotat în plus cu o maşină. Nu vor să-i facă RCA, nu e nicio problemă, colegii mei de la grup ar fi putut beneficia sau oricare alt parlamentar", a afirmat Tăriceanu.
"(...) mi se pare de-a dreptul penibil ca eu, în calitate de prim-ministru, să discut un astfel de subiect. Probabil că ştiţi că în calitate de prim-ministru am dreptul să folososesc o maşină oficială, nu de la Parlament, care îmi este şi pusă şi la dispoziţie de altfel. Deci eu nu am nevoie de nici o maşină de la Camera Deputaţilor (...) Cred că vă imaginaţi că de maşini este ultimul lucru de care duc lipsă. Poate de alte lucruri, nu am elicopter,... dar de maşini nu duc lipsă. Chiar am o mică colecţie de maşini de epocă", a mai spus preşedintele PNL.
Tăriceanu a apreciat că maşina la care fac referire secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gherghe Barbu, şi deputatul PDL, Cezar Preda, "este ca în bancul acela cu Ivan Ivanovici, în care, când se discuta, nu era vorba despre Volgă, ci despre bicicletă".
"Nu e un Audi A6, ci un Audi A4, care a fost folosit de Guvern, şi fiind o instituţie guvernamentală poate să fie transferat în altă parte, nu pentru uzul meu personal, pentru că maşina cu care umblu o vedeţi în faţa sediului. Şi nu am nevoie de maşină, maşina ar fi fost folosită de colegii de la grup", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tariceanu masini audi transfer parlament
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close