Comisia Europeană va discuta situaţia politică din România

de L.D.    |    11 Iul 2012   •   17:58
Comisia Europeană va discuta situaţia politică din România Foto: Mediafax

Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România, afirmă comisarul UE al Justiţiei, Viviane Reding, citată de AFP şi de agenţia italiană ANSA.
   
Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea faţă de situaţia din România, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agenţiei italiene ANSA, scrie Mediafax.
   
Viviane Reding consideră că situaţia politică din România reprezintă "un mare pericol" şi ar putea afecta progresele ţării spre o "integrare deplină" în Uniunea Europeană.
   
"Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani", a spus comisarul european, care se va întâlni miercuri cu ministrul român al Justiţiei. Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE să continue "câţiva ani" supravegherea statului de drept în România, "cu consecinţele pe care acest lucru le-ar avea" asupra integrării ţării în Spaţiul Schengen.
   
În plus, Reding a insistat pe necesitatea "unui angajament fiabil şi prin acţiuni concrete din partea Guvernului român pentru restabilirea statului de drept".

x close