Antena 3 Politică Crin Antonescu: Prezidenţialele de duminică, istorice. L-am felicitat pe Klaus Iohannis

Crin Antonescu: Prezidenţialele de duminică, istorice. L-am felicitat pe Klaus Iohannis

18 Noi 2014   •   20:10
Crin Antonescu: Prezidenţialele de duminică, istorice. L-am felicitat pe Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul lider al PNL Crin Antonescu a declarat, într-un interviu pentru gândul.info, că se bucură de succesul lui Klaus Iohannis, afirmând că victoria a fost "asigurată mai ales de faptul că acesta nu era perceput ca om politic", el precizând: "Probabil că acelaşi lucru nu s-ar fi întâmplat şi cu mine".
   
Întrebat cum vede rezultatul prezidenţialelor şi dacă se aştepta să câştige Klaus Iohannis, fostul preşedinte al PNL a răspuns: "Nu excludeam posibilitatea, deşi o consideram mică, ca domnul Iohannis să câştige, dar nu mă aşteptam. Am curajul să spun că nu se aştepta nimeni la ceva mult mai amplu decât victoria unui candidat, ceva care s-a întâmplat duminica trecută. A fost, cum am putut vedea toţi, nu o victorie neaşteptată, ci un adevărat seism electoral, fapt pentru care consider aceste alegeri prezidenţiale nişte alegeri istorice. Ele marchează mutaţii în societate, care pot fi calificate astfel".
   
El a explicat că nu s-a implicat în calitate de susţinător direct al lui Klaus Iohannis pentru că a avut motive foarte concrete în raport cu candidatul ACL: campania pe care acesta a făcut-o şi mulţi dintre oamenii pe care i-a avut alături în această campanie. "Atât cât îmi stătea la îndemână m-am implicat prin mesaje foarte clare împotriva tuturor minciunilor pe care le-a livrat cu vârf şi îndesat în această perioadă prin intermediul candidatului său Victor Ponta şi mai ales prin intermediul trupelor sale de propagandă", a mai spus Antonescu.
   
Fostul lider al USL a precizat că se bucură că Iohannis a câştigat, având în vedere în principal ceea ce înseamnă acest vot care l-a făcut preşedinte.

"Mă bucur că prin această iniţiativă pe care am avut-o, ea nu a fost privită cu foarte multă încântare în interiorul partidului la vremea respectivă, am dovedit un instinct bun. Iată că de acolo, de la acea mişcare, s-a născut o variantă, o alternativă pentru marele public, iar faptul că nu am candidat eu la Preşedinţie are prea puţină importanţă", a spus fostul preşedinte liberal.
   
"Cred că victoria lui Klaus Iohannis a fost asigurată mai ales de faptul că nu era perceput ca un om politic, împotriva unui om politic care era Ponta, şi probabil că acelaşi lucru nu s-ar fi întâmplat şi cu mine şi al doilea fapt că obiectivul meu major în politică nu a fost obţinerea unei funcţii sau alteia. De aceea, am demisionat fără ezitare din diverse poziţii atunci când am considerat că e cazul şi o anumită stare de lucruri şi aşezarea anumitor valori. În sensul acesta, chiar dacă votul uriaş de duminica trecută nu poate da soluţii, votul de duminica trecută dă un spirit, dă o şansă, alături de care mă regăsesc, chiar dacă am mai spus nu intenţionez să reiau activitatea politică la vârf", a mai spus fostul preşedinte al PNL.

Întrebat dacă a discutat după alegeri cu Iohannis, Antonescu a răspuns: "Am avut după alegeri un schimb absolut normal şi amical de felicitare pentru rezultatul obţinut". Întrebat dacă l-a felicitat pe Iohannis, fostul lider PNL a răspuns: "Sigur că da".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close