Antena 3 CNN Politică Curtea Constituţională discută miercuri sesizarea PNL privind reluarea votului Senatului în cazul Şova

Curtea Constituţională discută miercuri sesizarea PNL privind reluarea votului Senatului în cazul Şova

Sesizarea PNL privind reluarea votului Senatului în cazul cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova este dezbătută miercuri de Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională discută miercuri sesizarea PNL privind reluarea votului Senatului în cazul Şova
Sursa foto: Foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2015   •   20:03

Curtea pe 15 iunie un punct de vedere Biroului Permanent al Senatului la sesizarea făcută de 36 de senatori, referitor la neconstituţionalitatea hotărârii din 2 iunie, privind respingerea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, în dosarul "Turceni - Rovinari".

"Am trimis o scrisoare Curţii Constituţionale, care ne-a solicitat un punct de vedere în legătură cu sesizarea unor membri ai Senatului vizavi de votul pentru respingerea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. A fost însuşit acest punct de vedere. Punctul de vedere spune foarte clar că a fost corect din punct de vedere procedural şi că ne-am înscris în opinia Senatului în lucrurile pe care le-a solicitat Curtea Constituţională în decizia cu privire la o altă hotărâre declarată neconstituţională în aceeaşi situaţie", declara atunci vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close