Antena 3 CNN Politică Declaraţiile care l-au băgat pe Gigi Becali în puşcărie: Despre Băsescu, Popoviciu şi Golden Blitz (VIDEO)

Declaraţiile care l-au băgat pe Gigi Becali în puşcărie: Despre Băsescu, Popoviciu şi Golden Blitz (VIDEO)

Declaraţiile care l-au băgat pe Gigi Becali în puşcărie: Despre Băsescu, Popoviciu şi Golden Blitz (VIDEO)
Sursa foto: Basescu si Becali
03 Apr 2009   •   10:49

Toată tevatura cu furtul maşinii lui Gigi Becali pare pe zi ce trece un scandal orchestrat din diverse raţiuni politice. Un caz în care există dovezi mult mai concludente ca în cazul Becali, cel al fostului PDL-ist Costel Iancu, nu s-a soldat cu nici o arestare şi nici o autosesizare a Poliţiei. Adevăratul motiv care pare să transpară din acest scandal poate fi găsit în declaraţiile incendiare pe care Gigi Becali le-a făcut la televizor, cu două zile înaintea reţinerii sale. În plus, chiar în seara dinaintea reţinerii, fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, l-a ameninţat voalat cu moartea pe Mugur Ciuvică şi a făcut un ziarist găozar. Nimeni nu s-a autosesizat.

Becali s-a dezlănţuit împotriva magnatului Puiu Popoviciu, apărat public de preşedintele Traian Băsescu printr-o declaraţie în faţa presei, într-o emisiune la B1 TV, în data de 30 martie. Iată fragmente din afirmaţiile lui Gigi Becali, care, cel mai probabil, l-au costat libertatea:

DESPRE TRAIAN BĂSESCU

- "Preşedintele, care ... că eu sunt şi puţin gelos. Păi bine mă, tu vii cu mine şi stai la Golden Blitz, prieten cu mine, stau până la 7 dimineaţa, la referendum m-am bătut cu toată lumea pentru Traian Băsescu. Viorel Hrebenciuc, pe care îl blamează el, are de 100 de ori mai mult caracter. Şi o spun în direct şi la toată lumea. Deşi eram contra PSD şi era contra lui, Viorel Hrebenciuc nu mi-a spus nimic, pentru că el a făcut suspendarea. Mi-a rămas prieten şi nu mi-a reproşat o dată că sunt contra lui. Ăla e prieten adevărat. Nu se compară el la caracter niciodată. Că spune ?nu m-aş fi făcut niciodată socru cu Viorel Hrebenciuc". Nu se compară el cu caracterul lui Viorel Hrebenciuc."

- "Păi tu stai cu Gigi Becali la Golden Blitz, Gigi Becali sare, am sunat, i-am spus domnule preşedinte dacă ai nevoie, un milion, două nu pentru el, pentru campanie. A zis: nu am nevoie Gigi de bani. Mă, puţină minimă eleganţă."



- "Şi atunci, te-am rugat de sute de ori, nu să spui Gigi Becali, nu să îmi foloseşte numele, dar cum te-ai pronunţat de atâtea lucruri în ţara asta, i-a pronunţă-te mă şi tu o dată, e premiere mita? La modul general. Are consilieri pe teme juridice. Nu l-a interesat. Putea să spună: premiera e mită şi gata. Aia era părerea lui. Dar fac abuz procurorii cu un om de afaceri..."

- "Te simţeai obligat ca să îi iei apărarea lui Puiu Popoviciu? De unde până unde? Să zică mersi că e avocat şi că i-a dat birou notarial fetei mele că eu sunt preşedinte şi el cine e? M-ai înţeles? Sau cine ştie ce avantaje în campanie de vreo 200, 500, cât o fi dat Puiu Popoviciu."

- "Comaliment luată cu vreo nu ştiu câte sute de mii sau două milioane. A zis ?domne a adus firme". Păi dă-mi mă mie 80 de mii de metri în Bucureşti să vezi, vine la mine Ikea, vine la mine Carrefour, vine la mine Pizza Hot! Păi oamenii vin să investească în România. Cine are? Cine a dat spaţiile la mişto? Puiu Popoviciu. Comaliment, Doina, Hotel Parc luate pe nimic, luate pe un leu. Pe 10 lei. Ca să îţi spun eu ce au investit ei. Nu mă interesează ce au investit, dar mă deranjează când preşedintele la Gigi Becali premierea nu spune dacă e mită, dar preşedintele spune că au investit miliarde. Păi stai mă, nea preşedinte, spun eu că nu au investit nimic, nu numai că nu au investit, au şi luat."

- "Eu m-am băgat în foc cu PSD-ul şi am fost împotriva prietenului meu, Viorel Hrebenciuc, şi nu mi-a luat apărarea. Am zis să tac din gură că îmi fac duşmani, dar nici chiar aşa să iasă preşedintele să îi ia apărarea că a investit miliarde. Păi de unde, mă? 224 de hectare, contracte, banca, Carrefour, a luat bani de la bancă şi ce a făcut?"

- "Eu nu mă aşteptam ca preşedintele să ia apărarea, câte miliarde a investit Puiu Popoviciu. Mare dezamăgire pentru mine. E o mare mârlănie."

TRAIAN BĂSESCU ÎL APĂRĂ PUBLIC PE PUIU POPOVICIU



DESPRE PUIU POPOVICIU

- "M-am întâlnit cu Puiu Popoviciu şi mi-a propus, dar dacă îţi spun ce mi-a propus leşini de râs. A zis, domnule Gigi Becali, fac acolo ceva frumos, cartier, nu ştiu ce. Zice pot să te ajut şi pe dumneata să faci ceva. Zic, ce? Domne îţi rezerv acolo un loc, câteva mii de metri să faci o biserică. Adică să dau eu banii? El atunci era cumnat cu Nicu Badea."

- "Eu am numit-o atunci cea mai mare tâlhărie din istoria omenirii. Deci nu din România."

- "Eu când am făcut atunci acea reclamaţie, am întâlnit o femeie blondă, procuroare, la 40-45 de ani, o să o ţin minte toată viaţa pentru că m-a impresionat, procuroare care mi-a spus aşa: domnule Gigi Becali, eu sunt procuroare, soţul meu e procuror. Noi am crezut în meseria asta şi după revoluţie am crezut că putem face dreptate, să ne facem meseria ca lumea. Şi a zis, domnule, nu le putem face nimic. Au furat cu acte normative. Şi atunci eu mi-am dat seama că sunt un biet gândac. Atunci m-a impresionat femeia aia. Nu ştiu dacă mai e la DNA."

- "De la bun început spun că nu mă interesează să se ducă la puşcărie nici duşmanul duşmanilor mei. Nu mă interesează să fie arestaţi, nu mă interesează să răspundă penal, dar mă interesează să răspundă civil pentru că asta e o avere a poporului român şi sunt oameni care mor de foame în ţara asta şi nu se poate să le ia ei chiar toate aşa pe nimic."

- "Domne, dacă vorbeşte Puiu Popoviciu, o să îţi dai seama că în România s-a creat o mafie statală."

DESPRE SERVICIILE SECRETE

- "Ştiu mai multe. Nu mă pune să mă iau şi cu serviciile secrete că cu ăştia nu vreau să mă iau. E ca şi cum m-ai pune să mă iau de masonerie. Nu mă iau."

- "Îmi e frică, ce să zic. Vrei să zic că nu îmi e frică. Şi aşa am spus multe."

- "Eu m-am cam săturat să fiu cobaiul României, adică să facem pe Gigi Becali experienţe să speriem lumea. A fost cazul ?Valiza" cu premierea - mită. Hai să facem cu Gigi Becali - ANAF cu Bodu, hai să îi sechestrăm averea lui Gigi Becali. Ca dovadă că am şi câştigat în justiţie atunci. Dar eu m-am luat de ei."

GIGI BECALI - DECLARAŢII INCENDIARE ÎNAINTE DE ARESTARE



Citeşte aici transcriptul emisiunii

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Puiu Popoviciu
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close