Antena 3 CNN Politică Deputatul PSD Mihai Weber, apel la ministrul Energiei: "Complexul Energetic Oltenia este o componentă esenţială a sistemului energetic"

Deputatul PSD Mihai Weber, apel la ministrul Energiei: "Complexul Energetic Oltenia este o componentă esenţială a sistemului energetic"

Deputatul PSD Mihai Weber a lansat un apel la ministrul Energiei, Virgil Popescu, prin care i-a solicitat să vină urgent în judeţul Gorj pentru a rezolva problema Complexului Energetic Oltenia.

Deputatul PSD Mihai Weber, apel la ministrul Energiei: "Complexul Energetic Oltenia este o componentă esenţială a sistemului energetic"
Sursa foto: Facebook | Partidul Social Democrat
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2022   •   11:34

"Ministrul Energiei, Virgil Popescu, TREBUIE să vină în Gorj.

Problemele cu care se confruntă COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, chiar înaintea sezonului rece, când știm cu toții că acesta REPREZINTĂ O COMPONENTĂ ESENȚIALĂ privind SIGURANȚA SISTEMULUI ENERGETIC în sezonul de iarnă, impune prezența OBLIGATORIE a ministrului Energiei în Gorj.

La sfârșitul lunii iunie am reușit să modificăm, în cea mai FAVORABILĂ formă pentru CEO, ordonanța decarbonizării – dacă în forma inițială se dorea închiderea mineritului în trei ani și dezafectarea ireversibilă a grupurilor de producere a energiei, în forma adoptată se prevede continuarea producției de energie pe bază de cărbune cel puțin până la intrarea în funcțiune a noilor capacități care să asigure tranziția și respectiv siguranța sistemului energetic național, pe principiul întâi CONSTRUIM, iar apoi punem în CONSERVARE.

Acum, compania se confruntă cu blocajul provocat de membri marcanți ai USR, care au reușit suspendarea activității la cariera Roșia, cea mai mare din Complexul Oltenia.

În contextul actual, în care multe țări precum Germania, Franța, Polonia iau măsuri radicale pentru asigurarea siguranței sistemelor energetice prin repunerea în funcțiune a grupurilor pe bază de cărbune, se impune o reacție hotărâtă din partea Ministerului Energiei privind strategia energiei pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina și creșterii necontrolate a prețurilor.

În acest sens, trebuie rezolvate URGENT următoarele probleme:

Asigurarea stocurilor de cărbune conform programului de iarnă

Asigurarea fronturilor de lucru și echipamentelor necesare în carierele de cărbune

Asigurarea personalului necesar în cariere și termocentrale

Investițiile în carierele de cărbune

Mentenanța grupurilor energetice

Sunt obiectivele principale care trebuie abordate la cel mai înalt nivel de decizie, în cel mai scurt timp. Discuțiile nu pot avea loc decât aici, în Gorj, în prezența Ministrului Energiei ,a membrilor Directoratului companiei, Consiliului de Supraveghere și, bineînțeles, a reprezentanților angajaților", se arată în postarea de pe pagina de Facebook - Partidul Social Democrat.

„?Ministrul Energiei, Virgil Popescu, TREBUIE să vină în Gorj❗️ ⚠️ Problemele cu care se confruntă COMPLEXUL ENERGETIC...

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 18 august 2022

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close