Antena 3 CNN Politică Deputatul Dan Luca propune Congres PSD şi se vrea vice peste organizaţiile din Diaspora

Deputatul Dan Luca propune Congres PSD şi se vrea vice peste organizaţiile din Diaspora

Deputatul Dan Luca propune Congres PSD şi se vrea vice peste organizaţiile din Diaspora
18 Iun 2010   •   13:05

Social-democraţii ar putea organiza, în septembrie, la Bruxelles, un Congres al filialelor din diaspora, pentru a atrage românii care lucrează în străinătate în procesele electorale viitoare. Preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, a susţinut vineri, la Cluj-Napoca, că social-democraţii ar trebui să recupereze potenţialul reprezentat de românii care trăiesc atât în statele UE, cât şi în Statele Unite ale Americii sau Canada, după ce la alegerile parlamentare din 2008 şi la cele prezidenţiale din 2009 voturile din diaspora au fost cele care au înclinat balanţa puterii în România.

În prezent, PSD are opt filiale în străinătate, cele mai active fiind cele din Bruxelles, Barcelona şi Milano. Potrivit unor surse social-democrate, Luca face eforturi în partid pentru a obţine sprijin în favoarea scoaterii organizaţiilor din străinătate de sub controlul lui Dan Tudorache, şeful filialei Sector 1 Bucureşti şi pentru a le acorda un statut similar cu cel al orgabizaţiilor judeţene de acasă. Mai mult, Luca doreşte pentru sine coordonarea organizaţiilor din diaspora prin modificarea Statutului PSD pentru crerea unei noi funcţii de vicepreşedinte.

"Am propus organizarea, în septembrie, a unui Congres al diasporei PSD, pe care se oferă să îl găzduiască filiala din Bruxelles a partidului. La ora actuală, diaspora poate fi considerată ca noua regiune de dezvoltare a României şi nu trebuie neglijată. PSD trebuie să îşi întărească filialele din străinătate, să fie mai aproape de oameni, să-i motivăm să voteze. E nevoie de o strategie a PSD pentru diaspora, ţinând cont de modul în care s-a votat la alegerile din 2008 şi 2009", a explicat Luca.

El a propus şi modificarea statutului PSD, astfel încât filialele din străinătate să figureze ca entităţi clare în documentele partidului, nu doar să fie tratate ca organizaţii aparţinând de filiala PSD Sector 1 Bucureşti.

"Credem că PSD ar avea nevoie şi de un vicepreşedinte responsabil cu diaspora. În momentul de faţă, diaspora este reprezentată doar de un secretar executiv", a afirmat Dan Luca, despre care surse social-democrate susţin că şi-ar dori scaunul de vice pentru sine.

Pesedistul s-a făcut ?remarcat? la ultimul Congres Psd atunci când şi-a promovat candidatura pentru postul de vicepreşedinte pentru Diaspora, inclusiv în WC-urile incintei unde s-au desfăşurat lucrările. Cei cu anumite nevoi erau întâmpinaţi de zâmbetul candidatului la vicepreşedinţie lipit pe toţi pereţii cu sloganul "un roman care trăieşte la Bruxelles din 1997".

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: filiale statut vicepresedinte
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close