Antena 3 CNN Politică Document EXPLOZIV: SRI ştia de afacerile penale ale familiei Băsescu

Document EXPLOZIV: SRI ştia de afacerile penale ale familiei Băsescu

Document EXPLOZIV: SRI ştia de afacerile penale ale familiei Băsescu
30 Iun 2015   •   23:09

Un proces verbal al SRI, prezentat în premieră la Sinteza Zilei, este dovada că Traian Băsescu ştia de mita primită de la familia lui Bercea Mondial, care demonstrează relaţia apropiată a fostului preşedinte cu serviciul, şi care datează din 28 februarie 2011.

Informaţiile prezentate de Mihai Gâdea în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "Sinteza Zilei'', prezintă filajul operativ făcut de SRI încă din anul 2011.

Însă nu au fost luate măsuri până la publicarea materialelor de către Antena 3, în care fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu, primea şpagă pentru a-l elibera pe Anghel Sandu din penitenciar.

În înregistrări este menţionat şi numele fostului preşedinte Traian Băsescu.

În raportul serviciilor apar descrise scenele în care Mircea Băsescu îşi anunţa finii că "naşul cel mare" de la Bucureşti a dat dispoziţie pentru eliberarea lui Sandu Anghel.

Mai mult, procurorul care instrumentase în prima fază dosarul lui Mircea Băsescu, Eugen Iacobescu, a rămas brusc fără caz.

Procurorul a explicat că interceptările convorbirilor telefonice au fost însoţite şi de alte momente operative ale SRI-ului. Agenţii serviciilor ar fi fotografiat momentul în care membri ai clanului Bercea intrau în casa lui Mircea Băsescu pentru a-i oferi bani ca să obţină o sentinţă favorabilă pentru Bercea.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial relatii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close