x close

Dragnea și premierul desemnat, Viorica Dăncilă, curtează UDMR

de M.Z.    |    23 Ian 2018   •   08:16
Dragnea și premierul desemnat, Viorica Dăncilă, curtează UDMR 418 Foto: colaj Facebook Dragnea/Dancila/Agerpres

Președintele PSD, Liviu Dragnea, împreună cu premierul desemnat Viorica Dăncilă ar urma să se întâlnească marți, cu UDMR.

Întâlnirea ar urma să aibă loc la ora 13.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, declara luni, că nu face invitaţii la televizor nimănui, cu atât mai puţin UDMR, faţă de care are un mare respect ca partener de dialog şi colaborare în Parlament.

El a subliniat că nu a avut nicio discuţie până în prezent cu UDMR şi, de aceea, nu comentează poziţia Uniunii conform căreia aceasta nu va intra la guvernare.

”Eu nu fac invitaţii la televizor nimănui, cu atât mai puţin UDMR-ului pentru care am un mare respect ca şi partener serios de dialog şi de colaborare în Parlament. Eu n-am avut nicio discuţie cu UDMR până acum, deci nu am ce să comentez aici”, a afirmat Dragnea luni, la finalul CExN al PSD.

Întrebat dacă ar trebui invitat UDMR la guvernare, liderul PSD a spus: "Neavând nicio discuţie în sensul ăsta, nu am ce să comentez. Păreri nu comentez".

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, că Uniunea nu are, în acest moment, dorinţa de a intra la guvernare, afirmând că nu există o astfel de solicitare din partea coaliţiei, dar că UDMR ar colabora punctual cu noul guvern, pentru comunitatea maghiară, dar şi pentru "susţinerea binelui comun".

Între timp, Călin Popescu Tăriceanu a lansat ideea cooptării UDMR la guvernare. Deocamdată, nu a spus dacă e vorba despre un minister sau doar despre funcţii de secretar de stat.

Citeşte mai multe despre:

UDMR viorica dancila Liviu Dragnea Kelemen Hunor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati