Antena 3 CNN Politică După "Flota" şi "Mihăileanu", tunul imobiliar dat în Băneasa îl poate inculpa pe Băsescu

După "Flota" şi "Mihăileanu", tunul imobiliar dat în Băneasa îl poate inculpa pe Băsescu

După "Flota" şi "Mihăileanu", tunul imobiliar dat în Băneasa îl poate inculpa pe Băsescu
11 Noi 2009   •   12:06

După dosarul ?Flota" şi cazul Mihăileanu, tunul imobiliar dat în Băneasa, pe terenul Universităţii Agronomice, îl poate inculpa pe preşedintele României, Traian Băsescu. Jurnaliştii de la Cotidianul au intrat în posesia unor documente care îl incriminează pe şeful statului.

Pe 13 septembrie 2001, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat cel mai mare tun imobiliar dat vreodată în România.

Planul Urbanistic Zonal pentru zona Băneasa a permis ulterior jefuirea patrimoniului Universităţii de Agronomie, care a cedat 220 de hectare de teren la preţuri subevaluate, şi construirea de mall-uri, clădiri de birouri şi vile de lux în folosul grupului de firme coordonat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Planul Urbanistic Zonal a fost propus aprobării Consiliului de către primarul general Traian Băsescu, cel care a avizat proiectul şi a semnat expunerea de motive, fără să ţină cont că acestea încalcă flagrant prevederile legale.

Potrivit documentelor aflate în posesia jurnaliştilor de la Cotidianul, beneficiarul Planului Urbanistic Zonal este Societatea Comercială Trination SA, membră a grupului de interese patronat de Gabriel Puiu Popoviciu. Proprietarul terenului, destinat, prin lege, activităţilor didactice în domeniul agricol, era Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Traian Băsescu nu a remarcat viciile legale şi nici că planul de urbanism pe care l-a propus era nul, întrucât nu avea avizele obligatorii prevăzute de lege. Aşadar, Băsescu nici nu avea dreptul să pună în discuţie PUZ-ul lui Popoviciu.

Traian Băsescu i-a luat apărarea lui Popoviciu chiar în perioada cercetărilor. Întrebat despre relaţia sa cu Puiu Popoviciu după reţinerea acestuia de procurorii anticorupţie, Traian Băsescu a declarat că l-a cunoscut pe acesta la primărie, când a prezentat programul de investiţii în nord.

În ceea ce priveşte implicarea sa în această afacere, Traian Băsescu neagă orice acuzaţie. Ancheta afacerii imobiliare din Băneasa a intrat într-un con de umbră, după eliberarea omului de afaceri Gabriel Popoviciu din arest, procurorii nemaivenind, de atunci, cu amănunte privind evoluţia cazului.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close