Elena Udrea, "victimă" în dosarul EADS. Prezidenţiabila dă vina pe Serviciile Secrete şi se jură că nu are nicio legătură cu cele 60 de MILIOANE de euro

de O.P.    |    30 Oct 2014   •   05:36
Elena Udrea, "victimă" în dosarul EADS. Prezidenţiabila dă vina pe Serviciile Secrete şi se jură că nu are nicio legătură cu cele 60 de MILIOANE de euro

Elena Udrea se consideră o victimă de campanie a serviciilor secrete. Favorita lui Traian Băsescu acuză faptul că serviciile s-au aliat cu contracandidaţii săi şi aşa a ajuns numele ei să fie legat de afacerea EADS.

Udrea face referire la articolul apărut în presa din Germania în care jurnaliştii o menţionează ca posibilă beneficiară a şpăgii din acest dosar. Mai mult, Udrea a preluat şi discursul mentorului său Traian Băsescu şi spune că totul este o uneltire a serviciilor şi a duşmanilor politici.

Jurnalul.ro a dezvăluit că în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a fost publicat un amplu articol privind afacerea EADS. Jurnaliştii nemţi vorbesc despre "cel mai mare scandal de corupţie din istoria Uniunii Europene", şi scriu că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor. 

Elena Udrea încearcă să se victimizeze în pragul alegerilor şi spune că serviciile secrete s-au implicat activ în campania electorală a lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Mai mult favorita lui Traian Băsescu a preluat discursul mentorului său şi acuză trusturile de presă şi pe Dan Voiculescu că ar fi pus la cale publicarea articolului în presa de peste hotare.

Publicaţiile în limba germană, Huffington Post şi Der Freitag, scriu că numele Elenei Udrea apare în dosarul EADS, "cel mai mare scandal de corupţie din istoria Uniunii Europene".

"În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea."

Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea şi ceilalti implicati ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro.

x close