Antena 3 CNN Politică Favoritul lui Iliescu, Şerban Nicolae, posibil secretar de stat la MAI

Favoritul lui Iliescu, Şerban Nicolae, posibil secretar de stat la MAI

Favoritul lui Iliescu, Şerban Nicolae, posibil secretar de stat la MAI
Sursa foto: Serban Nicolae
09 Feb 2009   •   15:47

PSD l-ar putea propune pe fostul senator Şerban Nicolae în funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. El a putut fi văzut făcând anticameră pe holurile sediului central al partidului şi vorbind cu noul ministru al Internelor Dan Nica, în timp ce şedinţa Biroului Permanent al partidului era în plină desfăşurare. Deşi este susţinut de Ion Iliescu pentru această funcţie,surse social-democrate susţin că Şerban Nicolae nu prea are multe şanse, partenerii din PDL dând semne că nu l-ar dori la MAI. Iliescu mai are un favorit, pe controversatul Emilian Cutean pentru conducerea Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor.
Conform unor surse social-democrate, citate de Mediafax, Şerban Nicolae ar pute ocupa unul din locurile de secretari de stat la MAI. Şerban Nicolae ar beneficia de susţinerea preşedintelui de onoare al PSD,Ion Iliescu, dar şi de sprijinul liderului deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, ne-au explicat unii reprezentanţi PSD. Fostul senator PSD a candidat la alegerile generale într-un colegiu din Capitală, nereuşind să câştige un nou mandat în Parlament. Surse din cadrul PDL, ne-au declarat însă că o eventuală numire a lui Şerban Nicolae la MAI nu este privită cu ochi buni. În aceste condiţii nu este exclusă apariţia unei noi situaţii de blocaj prin tergiversarea numirii sale prin decret emis de premierul Emil Boc. Numirile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o funcţie de secretar de stat din partea PSD şi şefia DGIPI, au reprezentat, neoficial, motivul demisiei atât a lui Gabriel Oprea cât şi a lui Liviu Dragnea din fruntea ministerului.
Emilian Cutean, dorit de Iliescu la Secretariatul pentru problemele Revoluţionarilor Un alt personaj pentru care Ion Iliescu face lobby în ultima vreme în partid este Emilian Cutean. Potrivit surselor citate, Iliescu ar dori instalarea acestuia la Secretariatul de Stat pentru problemele Revoluţionarilor, funcţie pe care de altfel a mai deţinut-o şi în care s-a remarcat prin apetitul pentru diverse inginerii financiare. Fostul deputat PSD este un personaj controversat, el aflându-se în prezent în atenţia Departamentului Naţional Anticorupţie care l-a citat în calşitate de învinuit. În timpul guvernării Năstase, pe vremea când era secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, Cutean a fost dat în judecată de 300 de revoluţionari pentru modul în care aplica legea pentru dobândirea certificatelor de revoluţionar. Lui Emilian Cutean i s-a mai imputat faptul că ar fi alocat, printr-o hotărâre de guvern, 4 miliarde de lei unei asociaţii de revoluţionari pe care o conduce.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serban Nicolae PSD secretar de stat MAI
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close