Antena 3 CNN Politică Florin Iordache, după declarațiile lui Juncker privind primirea României în Schengen: Vor fi înregistrate progrese

Florin Iordache, după declarațiile lui Juncker privind primirea României în Schengen: Vor fi înregistrate progrese

Florin Iordache, după declarațiile lui Juncker privind primirea României în Schengen: Vor fi înregistrate progrese
Sursa foto: foto: captura Antena 3
11 Ian 2019   •   16:08

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi-a exprimat încrederea, în cadrul întâlnirii cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, la care a participat şi liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vor fi înregistrate progrese privind Spaţiul Schengen.

„Preşedintele Senatului a evocat vizita la Bucureşti din mai 2017 a preşedintelui Comisiei Europene, pentru a participa la aniversarea a zece ani de la aderarea României la UE, ocazie cu care acesta a susţinut o alocuţiune în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, transmiţând o serie de mesaje care continuă să aibă un ecou important în memoria colectivă. Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că la doisprezece ani de la aderare, a venit rândul României de a prezida Consiliul UE, ceea ce este un prilej de îndreptăţită satisfacţie pentru cetăţenii români, din ţară sau cei care trăiesc şi lucrează în alte ţări membre UE. În acest context, următoarele şase luni vor fi caracterizate de o activitate intensă şi dedicată a executivului şi legislativului pentru a gestiona în cele mai bune condiţii responsabilităţile preşedinţiei rotative”, conform unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor.

Jean-Claude Juncker a afirmat că România ar trebui să intre în spațiul Schengen și că nu vede niciun motiv pentru care „anumite guverne refuză cu încăpățânare acest lucru”. 

România a marcat, joi, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care au fost prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, precum și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, respectiv Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților.
 

×
Subiecte în articol: iordache Schengen juncker Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close