Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea: Nimeni nu va face 50% la alegeri. Vor avea nevoie de UNPR

Gabriel Oprea: Nimeni nu va face 50% la alegeri. Vor avea nevoie de UNPR

Gabriel Oprea: Nimeni nu va face 50% la alegeri. Vor avea nevoie de UNPR
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2012   •   18:39

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, că progresiştii vor fi la guvernare şi din noiembrie, având în  vedere că, în opinia sa, niciun partid nu va putea obţine 50% din votul electoratului, conform Agerpres.
   
''Noi credem că vom avea votul românilor fiindcă suntem un partid nou, care a sprijinit în această perioadă România să nu se prăbuşească. Avem proiectul privind taxa marilor averi pentru care trecem şi prin zid ca să fie votat. Noi mergem întotdeauna pe stabilitatea României. Sperăm şi credem că în noiembrie vom intra în Parlament şi vom continua guvernarea. Sunt convins că nimeni nu va face - fiindcă e prima oară când în România un guvern cade cu şase luni înainte de alegerile generale şi e o premieră - 50% pentru că, dacă vor face, nu vor mai avea nevoie. Sunt convins că va exista şi o oarecare erodare. Sunt convins că vor avea un scor electoral (n.r. - partidele) încât va fi nevoie de mai multe forţe politice ca să stabilizeze ţara. Iar partidul acesta care merge cu onoare pentru stabilitatea României este consecvent'', a explicat preşedintele UNPR.
   
El a catalogat drept ''o premieră'' faptul că UNPR nu a cerut nimic PSD-ului pentru votul  la învestitura Cabinetului, dar a subliniat că progresiştii vor monitoriza activitatea Guvernului.
   
''Este o premieră când un partid nu cere nimic pentru a sprijini un guvern, doar la învestitură pentru că în rest îl vom monitoriza. Fiţi convinşi că fiecare minister, fiecare ministru va fi monitorizat'', a precizat Oprea.
   
Referindu-se la semnarea protocolului cu PSD, preşedintele progresist a mai spus că acesta prevede susţinerea proiectului de lege al progresiştilor privind taxarea marilor averi.
   
''Pentru noi, foarte importante sunt primele alegeri. Sunt convins că vom avea votul pentru a intra în Parlament în noiembrie şi atunci, dacă va fi nevoie de noi, pentru stabilitatea acestei ţări, vom intra la guvernare'', a punctat Oprea, adăugând că protocolul a fost semnat pentru că preşedintele PDL a spus că nu mai există coaliţie, dar şi pentru că democrat-liberalii nu şi-au desemnat un candidat la funcţia de prim-ministru după căderea Guvernului Ungureanu.
   
Pe de altă parte, referindu-se la alianţele UNPR cu PDL sau alte partide, Oprea a spus că acestea se menţin şi a precizat că împreună cu democrat-liberalii au fost încheiate alianţe în şase judeţe.
   
''La alegerile locale se votează omul, gospodarul şi mai puţin ideologiile de partid. Avem cu PDL şi cu alte partide alianţe, iar în peste 30 de judeţe şi în Capitală suntem singuri împotriva tuturor. Credem că avem oameni de mare calitate, care vor primi votul'', a mai spus Gabriel Oprea.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close