Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea, numit ministru de Interne şi vicepremier interimar în Guvernul Ponta II

Gabriel Oprea, numit ministru de Interne şi vicepremier interimar în Guvernul Ponta II

Gabriel Oprea, numit ministru de Interne şi vicepremier interimar în Guvernul Ponta II
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   14:00
Update 14.03 - Gabriel Oprea a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Interne, miercuri, la Cotroceni.

Ceremonia a avut loc în prezenţa şefului statului, a premierului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi a preşedintelui interimar al Senatului, Cristian Dumitrescu.

Au mai fost prezenţi consilieri prezidenţiali şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Preşedintele Traian Băsescu nu a ţinut niciun discurs la ceremonia de învestire a demnitarului. La finalul depunerii jurământului, preşedintele a refuzat microfonul, spunând că ceremonia s-a încheiat. 

Este pentru prima dată când, după o astfel de ceremonie, şeful statului nu transmite un mesaj către cel care preia portofoliul în cadrul Executivului.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că "cea mai rapidă soluţie", pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.
 
Şeful statului a precizat că a discutat marţi cu premierul Victor Ponta. "Sper ca în perioada următoare să dea o soluţie, soluţia constituţională, a asumării răspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care să reflecte noile alianţe politice din Parlament", a continuat Băsescu.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, dar că nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate şi că va avea miercuri o nouă discuţie cu şeful statului.

Guvernul Ponta III a fost validat, marţi, în plenul Parlamentului, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.

Viitorul Guvern Ponta III are 25 de miniştri: 17 cu portofolii, opt delegaţi şi patru vicepremieri
. 
 
După o serie lungă de negocieri cu UDMR, grupul minorităţilor şi PPDDpremierul Victor Ponta a prezentat luni lista miniştrilor pe care şi-i doreşte în viitorul cabinet şi pe care o va prezenta Parlamentului.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Ministerul de Interne
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close