Antena 3 CNN Politică Cristian Dumitrescu (PSD), preşedinte interimar al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu

Cristian Dumitrescu (PSD), preşedinte interimar al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu

Cristian Dumitrescu (PSD), preşedinte interimar al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   10:09
Update 10.19 - Vicepreşedintele Senatului, senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, a fost desemnat miercuri, cu majoritate de voturi, preşedinte interimar al Senatului până la momentul alegerii, de către plenul acestei camere, a unui nou preşedinte.
 
Şedinţa Biroului Permanent al Senatului de miercuri dimineaţă a fost convocată în urma demisiei liberalului Crin Antonescu de la şefia Camerei Superioare a Parlamentului, document care a fost transmis membrilor conducerii instituţiei, după cum a precizat Dumitrescu.

"A fost depusă demisia în scris a lui Crin Antonescu şi am primit demisia lui. S-a constatat vacantarea postului, după care Biroul Permanent a desemnat un vicepreşedinte care să preia atribuţiile de preşedinte al Senatului până la alegerea de către plen a unui nou preşedinte.
 
Cu voturile majorităţii, 10 prezenţi din 12, am fost desemnat să preiau atribuţiile pentru această perioadă, atribuţiile preşedintelui Senatului. A fost adoptată o hotărâre în 2 paşi: vicepreşedinte în persoana subsemnatului, iar această hotărâre va fi publicată în Monitorul Oficial", a declarat, miercuri, Cristian Dumitrescu.
 
Alegerile pentru şefia Senatului nu vor fi organizate mai devreme de luni, a mai spus Dumitrescu.
 
Conform regulamentului, liderii politici trebuie să constate vacantarea postului şi apoi, pe baza negocierilor, propun BP o şedinţă de desemnare a preşedintelui Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului nu a apărut încă în Monitorul Oficial, iar decizia Parlamentului este semnată de un vicepreşedinte, ceea ce "poate fi un motiv de respingere" la Curtea Constituţională.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi