Antena 3 Politică Cristian Dumitrescu (PSD), preşedinte interimar al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu

Cristian Dumitrescu (PSD), preşedinte interimar al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu

de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   10:09
Cristian Dumitrescu (PSD), preşedinte interimar al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
Update 10.19 - Vicepreşedintele Senatului, senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, a fost desemnat miercuri, cu majoritate de voturi, preşedinte interimar al Senatului până la momentul alegerii, de către plenul acestei camere, a unui nou preşedinte.
 
Şedinţa Biroului Permanent al Senatului de miercuri dimineaţă a fost convocată în urma demisiei liberalului Crin Antonescu de la şefia Camerei Superioare a Parlamentului, document care a fost transmis membrilor conducerii instituţiei, după cum a precizat Dumitrescu.

"A fost depusă demisia în scris a lui Crin Antonescu şi am primit demisia lui. S-a constatat vacantarea postului, după care Biroul Permanent a desemnat un vicepreşedinte care să preia atribuţiile de preşedinte al Senatului până la alegerea de către plen a unui nou preşedinte.
 
Cu voturile majorităţii, 10 prezenţi din 12, am fost desemnat să preiau atribuţiile pentru această perioadă, atribuţiile preşedintelui Senatului. A fost adoptată o hotărâre în 2 paşi: vicepreşedinte în persoana subsemnatului, iar această hotărâre va fi publicată în Monitorul Oficial", a declarat, miercuri, Cristian Dumitrescu.
 
Alegerile pentru şefia Senatului nu vor fi organizate mai devreme de luni, a mai spus Dumitrescu.
 
Conform regulamentului, liderii politici trebuie să constate vacantarea postului şi apoi, pe baza negocierilor, propun BP o şedinţă de desemnare a preşedintelui Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului nu a apărut încă în Monitorul Oficial, iar decizia Parlamentului este semnată de un vicepreşedinte, ceea ce "poate fi un motiv de respingere" la Curtea Constituţională.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp