Antena 3 CNN Politică Gabriel Surdu: Spontaneităţile preşedintelui nu mai miră pe nimeni. Poate a spus totul la nervi

Gabriel Surdu: Spontaneităţile preşedintelui nu mai miră pe nimeni. Poate a spus totul la nervi

Gabriel Surdu: Spontaneităţile preşedintelui nu mai miră pe nimeni. Poate a spus totul la nervi
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   18:19

Liderul PDL Iaşi, Gabriel Surdu, admite posibilitatea unei rupturi în partid, însă nu crede că vor pleca mulţi din PDL, el apreciind, totodată, că declaraţiile făcute sâmbătă seară de Traian Băsescu au fost, poate, "la nervi" şi că pe nimeni nu mai miră "spontaneităţile" preşedintelui.
   
Gabriel Surdu a declarat, duminică, că după Convenţia PDL contestaţiile nu îşi mai au rostul şi că "mai mult ca oricând partidul are nevoie de unitate", pentru că PDL are în faţă "un colos" - USL, conform Mediafax.
   
El crede că este posibil să apară o ruptură în partid, dar că plecările nu vor fi consistente.
   
"Să nu confundăm numărul de votanţi ai unei moţiuni cu numărul celor care pleacă. Una este să vrei pe cineva şef, altfel se pune problema când e vorba de ruperea partidului. Nu cred că vor pleca mulţi. Poate se ajunge în final la o înţelegere. Avem în faţă un colos, USL, pentru că nu ne luptăm cu un partiduleţ, şi cu nişte partidoaie. Ce rost are să ne rupem?", a afirmat Gabriel Surdu.
   
În ceea ce priveşte mesajul lui Traian Băsescu după Convenţia PDL, Gabriel Surdu a spus că nu mai miră pe nimeni "spontaneităţile" preşedintelui: "Domnul Băsescu este cunoscut membrilor PDL prin spontaneitatea sa. Aceste spontaneităţi nu mai miră pe nimeni. Poate a spus totul la nervi".
   
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seară, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
   
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Băsescu.
   
După încheierea Convenţiei PDL, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.
   
Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat.

×
Subiecte în articol: Iași pdl discurs
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close