Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: 1 ban. Atât este “reducerea” prețului pentru kilowat anunțată de Orban și ministrul economiei. Atât s-a putut! 

Gabriela Firea: 1 ban. Atât este “reducerea” prețului pentru kilowat anunțată de Orban și ministrul economiei. Atât s-a putut! 

Gabriela Firea a avut un mesaj dur la adresa Premierului demisionar Orban și a Ministrului Economiei, Florin Cîțu, acuzându-i că își bat joc de români și se fac că nu înțeleg nevoile oamenilor. Această îi acuză că reducerea acordată odată cu liberalizarea pieței de energie este de doar 1 ban și că mulți români vor plăti sute de lei în plus pentru energie, în lipsa unei subvenții serioase.

Gabriela Firea: 1 ban. Atât este “reducerea” prețului pentru kilowat anunțată de Orban și ministrul economiei. Atât s-a putut! 
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Dec 2020   •   16:15

"1 ban. Atât este “reducerea” prețului pentru kilowat anunțată de Orban și ministrul economiei. Odată cu liberalizarea pieței de energie, de la 1 ianuarie 2021, pentru energia activă livrată consumatorilor casnici prețul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor. Adică o bătaie de joc!" a scris Gabriela Firea, marți, pe Facebook.

"La un consum lunar de 283 de kilowați pentru un apartament cu trei camere, asta înseamnă o reducere lunară a facturii cu 2 lei și 83 de bani. Un nimic! Praf în ochi!
1 ban. Atât este și “reducerea” anunțată de Orban si ministrul muncii pentru tichetele de masă. Acolo unde se mai dau...Atât s-a putut! 
Acesta este respectul “Dreptei Unite” față de români! Și mai au neobrăzarea să ocupe funcții importante în continuare. 
Se fac că nu înțeleg mesajul oamenilor! Asta înseamnă să fii desprins în totalitate de nevoile oamenilor!" a acuzat fostul primar al Capitalei.

1 ban. Atât este “reducerea” prețului pentru kilowat anunțată de Orban și ministrul economiei. Odată cu liberalizarea...

Posted by Gabriela Firea on Tuesday, 15 December 2020

Energia se liberalizează de la 1 Ianuarie. Cum vor arăta facturile românilor

Piața de energie se liberalizează începând cu 1 ianuarie 2021, iar asta vine la pachet atât cu provocări, cât și cu oportunități, spun specialiștii.

Dacă pentru companiile din domeniu este un imbold către modernizare, problema majoră vine pe fondul lacunelor legislative care încă nu definesc consumatorul vulenarabil din România, iar un proces de liberalizare care nu ține seama de acest aspect este, de fapt, o mare oportunitate ratată, spune fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu

Până la momentul 1 ianuarie 2021, furnizorii de ultimă instanţă trebuie să-şi informeze consumatorii despre opţiunile pe care le au de la momentul liberalizării totale a pieţei de energie. Aceşti consumatori casnici au posibilitatea de a rămâne în continuare la actualul furnizor de energie electrică sau de a-şi alege altul, în funcţie de propriile criterii.

În prezent există deja aproximativ 2,7 milioane de consumatori casnici care au servicii de pe piaţa concurenţială, optând pentru diverşi furnizori care au tarife nereglementate. Liberalizarea pieţei de energie nu va schimba foarte multe pentru aceştia, ei având posibilitatea, ca şi până acum, de a trece de la un furnizor la altul în cel mult 21 de zile şi după o notificare adresată actualului furnizor

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea kilowat Orban
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close