Antena 3 CNN Politică Omul lui Băsescu: Kovesi și Coldea s-au dus la Oprea, în seara alegerilor din 2009. Erau preocupați de rezultat

Omul lui Băsescu: Kovesi și Coldea s-au dus la Oprea, în seara alegerilor din 2009. Erau preocupați de rezultat

Omul lui Băsescu: Kovesi și Coldea s-au dus la Oprea, în seara alegerilor din 2009. Erau preocupați de rezultat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Apr 2017   •   19:49

Secretarul executiv al PMP, Gelu Vișan, a spus joi, la Antena 3, că el a fost primul care a vorbit, anul trecut, despre întâlnirea de acasă de la Gabriel Oprea din seara alegerilor din 2009 și precizează că cei invitați la fostul ministru de Interne ”erau preocupați de alegeri, nu de cină”.

”Nu s-au dus acolo pentru cină, erau preocupați de rezultatul alegerilor. Exista o preocupare la acea întâlnire pentru alegeri și pentru ce se întâmpla la acea vreme”, a declarat secretarul executiv al PMP, Gelu Vișan, joi, la emisiunea La ordinea zilei, Antena 3.

Colegul de partid al lui Traian Băsescu susține că nu a fost la acea ”cină” dată de Oprea, în seara prezidențialelor din 2009, însă spune că știe că a fost procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. 

De asemenea, Gelu Vișan mai spune că ar fi fost acasă la Oprea și Coldea, și Maior, dar precizează că nu i se pare normal acest lucru.

”În opinia mea, Coldea, Maior și Kovesi nu aveau ce căuta acolo”, a punctat secretarul executiv al PMP.

Cât despre faptul că Gabriel Oprea nu a vrut să spună dacă el i-a invitat pe Kovesi și Coldea la el, Gelu Vișan a opinat: ”Cred că presat de Kovesi și Coldea, vorbește acum cu eleganță”.

Dan Andronic a scris că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, cei doi oficiali şi alte persoane cu funcţii importante s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi au sărbătorit că "au câştigat alegerile pentru Băsescu".

Citiți și Scandalul fraudării alegerilor din 2009 ajunge în Parlament. Kovesi, Coldea și Maior, audiați

Parlamentul va verifica modul în care a fost organizat scrutinul şi cum s-a decis viitorul preşedinte al României. 

Băsescu: Dacă Kovesi și Coldea mă implicau, le umpleam botul de sânge, pe loc

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close