Antena 3 CNN Politică Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea pe comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, până la finalul lunii

Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea pe comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, până la finalul lunii

Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea pe comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, până la finalul lunii
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Noi 2011   •   11:18

Surse: Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea, până la finalul acestei luni, pentru comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari.

Potrivit înţelegerii din Coaliţie, numărul parlamentarilor se va reduce  de la 471 la 388. Vor rămâne 300 de deputaţi şi 88 de senatori.

Fiecare judeţ va fi reprezentat de doi senatori. Două treimi din parlamentari vor fi aleşi prin vot uninominal direct.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în şedinţa de luni a coaliţiei s-a convenit comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, pentru noiembrie 2012.  Parlamentului bicameral va fi menţinut, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

"Noi am discutat luni în coaliţie câteva principii şi se conturează o decizie, un compromis atât din partea noastră, cât şi din partea PDL. Aceste principii cu care am fost de acord cu toţii înseamnă comasarea alegerilor anul viitor, undeva în noiembrie, rămânerea la sistemul bicameral, cu reducerea numărului de parlamentari. La Camera Deputaţilor numărul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat rămâne varianta cu 88 de senatori, câte doi pentru fiecare judeţ şi câte unul pentru fiecare sector al Capitalei", a precizat Kelemen.

Liderul UDMR susţine că nu s-a discutat despre modalitatea de promovare a acestor modificări.

În cazul în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, USL va iniţia moţiune de cenzură, a declarat copreşedintele USL Crin Antonescu.

Emil Boc: Am făcut progrese pentru comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari

 


 

×
Subiecte în articol: guvern parlamentari deputati coalitie senatori
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close