Antena 3 CNN Politică USL va iniţia moţiune de cenzură, dacă se asumă răspunderea pe comasare şi număr de parlamentari

USL va iniţia moţiune de cenzură, dacă se asumă răspunderea pe comasare şi număr de parlamentari

USL va iniţia moţiune de cenzură, dacă se asumă răspunderea pe comasare şi număr de parlamentari
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Noi 2011   •   11:39
În cazul în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, USL  va iniţia moţiune de cenzură, a declarat copreşedintele USL Crin Antonescu.

"Dacă vom avea la pachet o asemenea angajare de răspundere, vom iniţia moţiune de cenzură", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Potrivit liderului UDMR, Kelemen Hunor, Coaliţia a convenit în şedinţa de luni comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012 şi reducerea numărului de parlamentari, la 388. Parlamentul bicameral va fi menţinut.

"Noi am discutat luni în coaliţie câteva principii şi se conturează o decizie, un compromis atât din partea noastră, cât şi din partea PDL. Aceste principii cu care am fost de acord cu toţii înseamnă comasarea alegerilor anul viitor, undeva în noiembrie, rămânerea la sistemul bicameral, cu reducerea numărului de parlamentari. La Camera Deputaţilor numărul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat rămâne varianta cu 88 de senatori, câte doi pentru fiecare judeţ şi câte unul pentru fiecare sector al Capitalei", a precizat Kelemen.

Liderul UDMR susţine că nu s-a discutat despre modalitatea de promovare a acestor modificări.
 



 


 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close