Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Am făcut progrese pentru comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari

Emil Boc: Am făcut progrese pentru comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari

Emil Boc: Am făcut progrese pentru comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Noi 2011   •   11:59

Coaliţie a făcut progrese importante pe tema comasării alegerilor şi a reducerii numărului de parlamentari, a declarat luni premierul Emil Boc. Primul-ministru a evitat să precizeze dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe aceste subiecte, informează Mediafax.

După şedinţa coaliţiei, premierul a fost înrtebat dacă îşi va asuma răspunderea pe comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari.

"Pot doar să spun un lucru: astăzi am făcut progrese importante pe două teme - comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari. Când vom avea proiecte într-o formă concretă, vom discuta mai multe detalii", a spus Boc.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat că în şedinţa coaliţiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numărului de parlamentari - 300 deputaţi şi 88 senatori - şi că nu s-a discutat despre asumarea răspunderii pe pachetul de legi electorale.

Şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că în şedinţa de luni a coaliţiei s-a convenit comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012, reducerea numărului de parlamentari, la 388, însă cu menţinerea Parlamentului bicameral.

Potrivit unor surse ale Antena 3, Guvernul şi-ar putea angaja răspunderea, până la finalul acestei luni, pentru comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari.

Numărul parlamentarilor se va reduce  de la 471 la 388. Vor rămâne 300 de deputaţi şi 88 de senatori. Fiecare judeţ va fi reprezentat de doi senatori. Două treimi din parlamentari vor fi aleşi prin vot uninominal direct.

În cazul în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, USL va iniţia moţiune de cenzură

×
Subiecte în articol: Emil Boc coalitie guvern
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close