Antena 3 CNN Politică Impas la PSD: Baronii locali fac presiuni pentru Dragnea. Dan Nica, preferat de Geoană la MAI

Impas la PSD: Baronii locali fac presiuni pentru Dragnea. Dan Nica, preferat de Geoană la MAI

Impas la PSD: Baronii locali fac presiuni pentru Dragnea. Dan Nica, preferat de Geoană la MAI
Sursa foto: Mircea Geoana
15 Ian 2009   •   19:14

Liderul PSD Mircea Geoană are de furcă cu preşedintele CJ Teleroman, Liviu Dragnea. Potrivit unor surse social-democrate, nominalizarea lui Liviu Dragnea la MAI este incertă, Geoană arătându-se rezervat faţă de condiţiile puse de actualul preşedinte al CJ Teleorman. În aceste condiţii, Geoană păstrează în rezervă varianta Dan Nica, fapt care nemulţumeşte profund filialele din teritoriu, partizane ale nominalizării lui Dragnea. Conform surselor citate, Geoană l-ar prefera pe Nica, dar rezistenţa mai multor filiale din teritoriu, cât şi sprijinul manifestat pentru Dragnea îl face să ezite. În paralel, baronii locali au început să se lanseze în declaraţii şi presiuni, pentru a întări poziţia favoritului lor.
Conform surselor citate, Dragnea ar vrea ca poliţă de asigurare garanţia că va fi fi repus în drepturi la nivelul administraţiei publice locale în cazul în care traseul său în fruntea Internelor s-ar dovedi efemer în lunile care vor urma. La această condiţie s-ar adăuga obţinerea sprijinului lui Geoană pentru candidatura sa pentru postul de secretar general al PSD la viitorul congres din martie. De altfel, în ultimul an, Liviu Dragnea a făcut un lobby intens printre liderii de filială care să-l susţină la momentul oportun pentru funcţia de secretar general, în timp ce în paralel a subminat poziţia lui Titus Corlăţean punând prin partizanii săi la îndoială autoritatea acestuia în materie.
La amiază, surse social-democrate nu prea acordau multe şanse nominalizării lui Dragnea. Geoană pare a-l prefera pe Nica, pentru care a primit asigurări că nu va întâmpina vreo opoziţie din partea Cotroceniului. Dan Nica este apropiat de Mircea Geoană şi, în plus, are avantajul că a fost deja validat de forurile de conducere ale partidului ca membru al Guvernului, deci n-ar mai fi nevoie să treacă prin noi formalităţi de învestire. De altfel,liderul PSD a testat reacţia colegilor de partid, împuternicindu-l pe Nica, numit interimar la MAI, să vină cu nominalizări la nivelul secretarilor de stat şi şefi de direcţii subordonate acestui minister. Mişcarea a fost percepută ca o ameninţare de către tabăra baronilor partizani ai şefului CJ Teleorman care au demarat o nouă campanie de presiuni la nivel central. Mai mult, anunţul prealabil al lui Mircea Geoană potrivit căruia va exista doar o singură propunere pentru postul de ministru al internelor a provocat nervozitate în rândurile unor lideri social-democraţi din teritoriu. "Oricine poate să vină să-şi depună candidatura. Dacă Mircea Geoană are o preferinţă, să ne-o spună", a declarat joi Radu Mazăre, şeful organizaţiei Constanţa.
El a ţinut să laude calităţile lui Liviu Dragnea, ca unul care ?ştie foarte multă administraţie, vrea să facă descentralizare şi se pricepe cât de cât la poliţişti".
La rândul său, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că 37 de filiale ale PSD dintr-un total de 41 îl susţin pe Liviu Dragnea la Ministerul de Interne. Constantinescu a mai precizat că organizaţia de Constanţa îl susţine pe Dragnea şi că l-a susţinut şi în luna decembrie, când vicepreşedintele PSD nu a dorit să candideze.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close