Antena 3 CNN Politică Iohannis, mesaj la 20 de ani de la atentatul de pe 11 septembrie: ”Reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”

Iohannis, mesaj la 20 de ani de la atentatul de pe 11 septembrie: ”Reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj la 20 de ani de la atentatul de pe 11 septembrie 2001, de la World Trade Center.

Iohannis, mesaj la 20 de ani de la atentatul de pe 11 septembrie: ”Reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    11 Sep 2021   •   17:44

”La 20 de ani de la 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, supravieţuitorilor, salvatorilor şi tuturor celor ale căror vieţi au fost afectate de acela act atroce de ură.

În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Atentatele din 11 septembrie. 20 de ani de la cel mai cumplit coșmar SUA al ultimelor decenii

Pe 11 septembrie, SUA comemorează 20 ani de la sângeroasele atacuri teroriste comise asupra turnurilor gemene de la World Trade Center.

Au trecut 20 ani de la cele mai tragice atentate teroriste din istoria Statelor Unite, dar și a întregii planete. Au trecut 20 ani de când viața pe Pământ s-a schimbat. După evenimentele petrecute la 11 septembrie 2001, totul s-a schimbat.

Pe data de 11 septembrie 2001, patru atacuri sinucigașe comise de membrii rețelei teroriste Al-Qaida lăsau în urmă mii de morți, o țară cutremurată și o planetă total schimbată.

Evenimentele din New York de atunci aveau să fie punctul de plecare în războiul Occidentului împotriva terorismului.

În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, nouăsprezece terorişti au deturnat patru avioane comerciale care se deplasau către San Francisco şi Los Angeles de la Boston, Newark, şi Washington D.C, iar tacurile teroriste coordonate s-au desfășurat cu o viteză de coșmar.

La 8:46 AM, avionul care efectua zborul American Airlines numărul 11 a lovit în plin Turnul de Nord al World Trade Center din New York, urmat de zborul United Airlines numărul 175 care a lovit Turnul de Sud la ora 9:03 AM.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close