Antena 3 CNN Politică IPOTEZĂ ŞOC: Cum vrea Băsescu să scape de demitere?

IPOTEZĂ ŞOC: Cum vrea Băsescu să scape de demitere?

IPOTEZĂ ŞOC: Cum vrea Băsescu să scape de demitere?
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Iul 2012   •   22:15

În discursul susţinut de preşedintele suspedat Traian Băsescu la sediul de campanie, acesta a susţinut că "Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de 2 ori şi după opt ani de mandate şi 3 ani de criză economică să-i ceri să obţină 51% din voturi. Totuşi, sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi ceea ce am cerut şi cer celor care mă sprijină este victoria în referendum". cu alte cuvinte, preşedintele le cere cetăţenilor să nu se prezinte la referendum.

Potrivit ghimpele.ro, campania pentru referendumul din 2007 a costat peste 5 milioane de lei, majoritatea fiind folosiţi pentru materiale de promovare.

În schimb, în această campanie, materialele de promovare sunt insesizabile.

Luaţi de-aici! Apă şi fructe pentru critici!
Fără material de promovare, preşedintele suspendat s-a arătat generos cu jurnaliştii. Zilele acestea, întors la sediul de campanie, a parcat maşina în faţa clădirii şi a început să scoată din portbagaj plase cu fructe şi câteva sticle cu apă pe care le-a oferit ziariştilor.

Conform analiştilor, Traian Băsescu depune eforturi într-o campanie în care dânsul nu va insista ca electoratul să vină la urne. Speră să nu fie întruniţi jumătate dintre alegători şi astfel să fie invalidat referendumul.
Invalidarea referendumului nu înseamnă şi invalidarea demiterii lui Traian Băsescu. Dacă referenumul va fi invalidat, va fi necesară organizarea unui nou referendum. Din punct de vedere procedural, juristul Liviu Sipică, susţine pentru Ghimpele:Parlamentul se va întruni în şedinţă extraordinară şi va armoniza legea existentă cu prevederile Curţii Constituţionale. Dacă nu se prezintă 50% se poate repeta procesul de votare, e regula de aur.” 

Citiţi articolul integral pe ghimpele.ro.




×
Subiecte în articol: discurs campanie electorala
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close