Antena 3 CNN Politică La Ordinea Zilei. Băsescu recunoaşte întârzierea în funcţionarea justiţiei

La Ordinea Zilei. Băsescu recunoaşte întârzierea în funcţionarea justiţiei

La Ordinea Zilei. Băsescu recunoaşte întârzierea în funcţionarea justiţiei
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Apr 2015   •   21:20
"Întîrzierea în recunoaşterea corupţiei la nivel înalt ne-a costat sute de milioane. Întîrzierea în funcţionarea justiţiei în tandem cu deplina respectare a demnităţii, libertăţii şi dreptului la apărare va costa destine de oameni, iar acest lucru s-a mai întîmplat în România."
 
Sunt cuvintele folosite de Traian Băsescu pentru a descrie ceea ce ar fi trebuit să fie "statul de drept" şi "justiţia independentă", în timpul mandatelor sale. 
 
În schimb, fostul preşedinte sare la atac, pe Facebook, la adresa oamenilor pe care tot el i-a plasat în funcţii cheie. 
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de joi a emisiunii "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu, la Antena 3.
 
Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a explicat că Băsescu are o singură speţă la care se referă - Elena Udrea. 
 
"Domnul Băsescu are o singură speţă la care se referă - Udrea. Acum trei ani, statul de drept era funcţional şi o mână de oameni răi, vreo 7,4 milioane, încercau să dea o lovitură de stat. Acum aflăm că de fapt nu era stat de drept, ba chiar aflăm că se puneau bazele guantanamizării României. Nu putem să luăm în serios declaraţiile acestea. Sunt rătăcirile unui om care are cu totul alte probleme."
 
Şerban Nicolae a adăugat că Traian Băsescu, probabil, ar considera situaţia rezolvată, dacă Udrea ar ieşi din arest.
 
"Mă uitam la cele şase lucruri în care nu crede. Nu a spus nimic de fratele său. Singura durere a lui Traian Băsescu, în părerea mea, este Elena Udrea. Dacă Udrea ar ieşi astăzi din arest, justiţia va deveni indepenentă, cei promovaţi de Băsescu vor redeveni apărători ai statului de drept şi totul va fi în regulă."
 
Avocatul Pavel Abraham a explicat că Traian Băsescu a trecut de "un punct critic". 
 
"Domnul Băsescu nu mai rezistă tentaţiei de a face un atac foarte dur la adresa celor faţă de care s-a mai exprimat până acum. A trecut deja de punctul critic şi îi este frică de doamna Udrea, dar îi este mai frică de domnia sa. Părerea mea, la care subscriu, noi criticăm DNA-ul, unele majore, ridicole, dar nu este încă în măsură să facă faţă marii provocări, tensiunea este mare. De aceea, explozia este doar de moment."
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close