Antena 3 CNN Politică La PNL plouă cu obligaţii financiare: Cotizaţii de 5.000 de euro de filială, sancţiuni pentru restanţieri

La PNL plouă cu obligaţii financiare: Cotizaţii de 5.000 de euro de filială, sancţiuni pentru restanţieri

La PNL plouă cu obligaţii financiare: Cotizaţii de 5.000 de euro de filială, sancţiuni pentru restanţieri
Sursa foto: Radu Stroe
06 Apr 2009   •   16:44

Fiecare filială liberală va avea obligaţia să contribuie la efortul electoral al partidului pentru europarlamentare cu câte 5000 de euro. Totodată fiecare parlamentar şi membru al Biroului Politic Central al PNL vor scoate fiecare câte 400 de lei pentru a susţine partidul în acest an electoral. Conducerea PNL a fixat luni cotizaţiile în partid - 5.000 de euro/filială, 400 de lei/parlamentar sau membru al BPC.
Potrivit secretarului general al PNL, Radu Stroe, s-au discutat o serie de "chestiuni financiare", printre care cea a reactualizării cotizaţiilor pentru parlamentari şi pentru membrii BPC.
"Suma va fi de circa patru milioane (lei vechi, n.r.) pentru fiecare persoană, fie că este membru în Birou sau deputat. Nu se cumulează dacă un deputat este şi membru în Birou", a arătat secretarul general al PNL.
În privinţa cotizaţiilor eurocandidaţilor, Stroe a explicat că, pentru fiecare, este campania sa personală, în primul rând, şi numai în al doilea rând este şi a partidului. "Sigur că va veni fiecare cu un proiect, cu un buget cu tot. Deja îi arondăm pe zone: candidaţii eligibili, adică primii opt, vor fi repartizaţi pe şase-şapte judeţe", a mai spus Stroe, precizând că eurocandidaţilor nu li se impune o sumă de cotizat.
Stroe a recunoscut că există o serie de restanţieri printre membrii de partid atunci când vine vorba de plata cotizaţiilor însă a evitat să dea nume. "A existat o a doua discuţie cu privire la restanţieri, ca persoane şi ca filiale. Sperăm să îndreptăm această treabă. În zece zile, două săptămâni, am dat termen pentru recuperarea acestor sume de bani pe care le datorează organizaţiile, dar şi persoanele fizice", a afirmat secretarul general al PNL.
În cazul în care cei care nu şi-au onorat obligaţiile financiare faţă de partid vor continua să tergiverseze plăţile, PNl va recurge la sancţiunile prevăzute în statut.
"Dacă nu, vom recurge la măsuri statutare şi nu numai...", a comentat Stroe, care a menţionat că s-a angajat în faţa BPC că toţi restanţierii îşi vor achita datoriile
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close