Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre candidatura sa la șefia PSD

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre candidatura sa la șefia PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va anunţa săptămâna viitoare dacă se înscrie sau nu în competiţia pentru funcţia de preşedinte plin al partidului, la congresul ce ar urma să aibă loc, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni.

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre candidatura sa la șefia PSD
Sursa foto: Foto: Marcel Ciolacu/Facebook
09 Feb 2020   •   16:26

"Mă onorează şi mă obligă propunerea făcută de doamna Firea. Este normal ca în aceste zile împreună cu colegii mei să începem să avem discuţii serioase şi să iau personal o decizie. Înainte de toate vreau ca luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi nu în ultimul rând să decidem data congresului. Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai mari şi puternice organizaţii a PSD la nicio funcţie", a spus Ciolacu duminică la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.

Citește și: Gabriela Firea cere Congres la final de februarie. Primarul Capitalei îl vrea pe Marcel Ciolacu în fruntea PSD

El a adăugat că încearcă să înveţe din istoria recentă a partidului.

"Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii. Consider că preşedintele PSD nu trebuie să vină în această funcţie doar pentru că are cea mai înaltă funcţie în statul român (dintre membrii PSD - n.r.). Preşedintele PSD trebuie să fie ales de către dvs. la congres pentru că poate demonstra şi poate arăta anumite victorii. De aceea eu o perioadă mai lungă de timp am încercat să nu fac niciun anunţ. Cu certitudine săptămâna viitoare voi face acest anunţ - dacă voi intra în această cursă. Vreau să găsim formula de echipă cea mai bună astfel încât anul acesta, în cele două bătălii electorale, PSD nu să intre în turul 2, ci să câştige alegerile", a subliniat Ciolacu.

Organizaţia PSD Bucureşti îl va susţine la congres pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte şi a propus ca în data de 29 februarie să aibă loc congresul extraordinar în care urmează să fie aleasă o nouă conducere.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu congres psd
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close