Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Marcel Ciolacu: "Această guvernare este despre reformă şi economie" | Planul cu cinci mari obiective

Marcel Ciolacu: "Această guvernare este despre reformă şi economie" | Planul cu cinci mari obiective

Marcel Ciolacu, premierul desemnat, declară că singura șansă de a ieși din criză este ca România să se dezvolte prin patriotism economic.

Marcel Ciolacu: "Această guvernare este despre reformă şi economie" | Planul cu cinci mari obiective
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Silvia Preda    |    13 Iun 2023   •   20:34

Reducerea graduală a impozitării muncii, majorarea pensiilor și acordarea voucherelor în continuare sunt măsuri ale guvernului Marcel Ciolacu.

"Pe scurt, această guvernare este despre reforme și economie! Este nevoie de un nou model economic și social. Nu mai putem aștepta ca stimularea producției și a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieței. Piața ne-a arătat că, în criză, nu produce eficiență, ci speculă! Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program național de reducere a polarizării sociale", a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult!"

"Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate și coerență din partea celor care administrează țara.

Și, mai ales, să vadă reformele promise și rezultatele concrete! Eu asta vreau, împreună cu colegii mei, să oferim milioanelor de familii din această țară! Viziunea privind guvernarea iunie 2023 - decembrie 2024 se referă la Dezvoltare pentru Modernizarea României.

Trecem de la stabilizare la modernizarea economică și socială a țării”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu propune un plan cu cinci mari obiective.

"1. Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară

2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare

3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară

4. Patriotism economic - dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare

5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.

Avem mult de muncă în următorul an și jumătate împreună! Trebuie să avem o creștere economică de peste 3% pe an.

Trebuie să ducem inflația la sub 8% până la final de an. Și să reducem dependența de import! Pentru a atinge toate aceste obiective, prima noastră luptă va fi cu prețurile și cu specula. În acest sens, avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază.

Planul nostru implică - în ponderi diferite - toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și, în final, la marile lanțuri de magazine.

Atât producătorul român, cât și consumatorul final trebuie să aibă garanția că obțin un preț decent pentru produse de bună calitate", a mai adăugat premierul desemnat.

Liderul PSD arată că la finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar, iar câștigul salarial mediu net să ajungă la 1000 de euro.

În opinia lui, nu va conduce guvernul PSD-PNL, ci Guvernul României.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu guvern
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close