Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre cazul Onești: Să ni se spună exact ce reformă trebuie făcută în Ministerul de Interne

Marcel Ciolacu, despre cazul Onești: Să ni se spună exact ce reformă trebuie făcută în Ministerul de Interne

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara că este de acord cu măsurile anunțate de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după cazul de la Oneşti, dar acestea ar fi trebuit luate încă de luni.

Marcel Ciolacu, despre cazul Onești: Să ni se spună exact ce reformă trebuie făcută în Ministerul de Interne
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   22:54

"Sunt de acord cu domnul ministru, totuşi, de luni până miercuri e o perioadă cam lungă de timp, ar fi trebuit aceste măsuri luate imediat. Noi vorbim de un minister operativ, unde informaţiile pot fi solicitate de la o oră la alta." a spus Ciolacu la Digi24.

Nu sunt adeptul că, în acest moment sau într-un astfel de caz, imediat trebuie cerută demisia ministrului. Trebuie să găsim soluţiile cele mai bune de a funcţiona, dar nici nu pot să fiu de acord...Am văzut şi eu declaraţia prim-ministrului, care a zis că poliţiştii când au ieşit în stradă nu au zis nimic de Oneşti.

Astfel de abordare nu mai poate fi una profesionistă şi trebuia să ni se spună exact ce reformă trebuie făcută în Ministerul de Interne.

Eu asta mă aşteptam de la premier când a venit în Parlament cu bugetul, că bugetul reflectă nişte cifre, dar în spatele unor cifre există o viziune, mă aşteptam să vină să explice reforma de la fiecare minister, investiţiile de la fiecare minister", a mai spus președintele PSD.

Ciolacu: "Intervenţia a fost una ratată total"

"Luăm măsuri numai după ce se pierd vieţi omeneşti, nu mai avem prevenţie şi se vede că ne-au găsit iarăşi total descoperiţi în această zonă, de ostateci şi aşa mai departe. (...)

Măsura luată de ministrul de Interne se impunea deja de luni seară, presa sesizase faptul că intervenţia a fost una ratată total", a conchis Marcel Ciolacu.

Lucian Bode anunță cine pleacă din funcție după intervenția de la Onești

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut, miercuri seara, declarații la sediul MAI despre rezultatul verificărilor preliminare în anchetă crimelor de la Onești. Bode a anunțat că șefii IPJ Bacău și IPJ Onești au fost înlocuiți, ca urmare a modului „deficitar” în care au gestionat situația de criză.

"Cel mai greu de acceptat este că în urmă unor intervenții din partea unor structuri ale MAI nu am reușit să salvăm viețile unor persoane aflate în pericol." a spus Lucian Bode în deschiderea conferinței de presă.

Am dispus următoarele măsuri preliminare: sesizarea unității de Parchet competente cu privire la neglijența în serviciu referitor la modul de intervenție, sesizarea unității de Parchet competente cu privire la soluționarea plângerilor depuse anterior evenimentului.

Înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia.

Înlocuirea din conducerea Poliției Municipiului Onești a șefului Poliției și a adjunctului acestuia.

Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții.

Totodată, am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de Poliție. Verificările continuă și toate datele și informațiile obținute vor fi puse la dispoziția unităților de Parchet competente."

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu cazul Onești PSD
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close