Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, reacţie în scandalul dintre George Simion şi Virgil Popescu: "Este inadmisibil"

Marcel Ciolacu, reacţie în scandalul dintre George Simion şi Virgil Popescu: "Este inadmisibil"

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacţionat în scandalul iscat între Virgil Popescu şi George Simion. Mai mult preşedintele Camerei Deputaților anunță schimbări în regulamentul din Parlamentul României. Iată despre ce este vorba.

Marcel Ciolacu, reacţie în scandalul dintre George Simion şi Virgil Popescu: "Este inadmisibil"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    08 Feb 2022   •   16:42

„Este inadmisibil când se adresează cineva la microfon să fie bruscat. Totuși vorbim de Parlamentul României, vorbim de România-membră a Uniunii Europene”, afirmă Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Regulamentul Camerei Deputaților va fi modificat

„Avem mai multe propuneri, sunt diverse trepte în urma abaterilor și în funcție de gravitate.

Astăzi (marți - n.r.) cu certitudine că vom avea un proiect de modificare. Mai mult, am înțeles că toți liderii de grup mai puțin cred că de la AUR vor dori aceste modificări”, menționează Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Mai exact, "este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar”, potrivit proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților.

De asemenea, conform documentului, se interzice transmiterea ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor altfel decât prin grija Secretariatului General, în contextul în care multe ședințe erau transmise de George Simion.

Totodată, bannerele în sala de ședințe vor fi interzise.

„Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”, se arată în proiect.

Proiectul este semnat de liderii grupurilor deputaților UDMR, PSD, PNL și minorităților naționale.

Întrebat dacă este posibil să fie chemați jandarmi sau polițiști la intrările în plen, Marcel Ciolacu exclude: „Este exclus așa ceva. Se rezolvă prin chestori”.

De asemenea, întrebat cum ar fi reacționat dacă era în locuim ministrului Energiei, președintele Camerei Deputaților a spus:

„Nu știu în acest moment, pentru că nu am fost pus într-o astfel de situație, dar domnul ministru a reacționat corect”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Citiţi şi: George Simion: "Nu mă tem de nimic. Avocatul meu e poporul român"

Citiţi şi: Marcel Ciolacu, anunţ oficial despre creşterea pensiilor

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close